כוחות צה״ל חיסלו לפני זמן קצר את החשוד כמחבל בפיגוע הדקירה במאחז מעוז יהודה
מעמד החיים שאסור לוותר עליו: "מובטחים לחיים" בערב ראש השנה תשפ"ז
רגע לפני יום הדין, יתכנסו מרנן ורבנן גדולי ומאורי הדור במותב בית דין מיוחד, בו יגזרו גזירות טובות על התורמים, מכוח התורה הקדושה, ויחתמו על שטר 'מובטחים לחיים' לטובת שותפי 'קופת העיר'
-
בשיתוף קופת העיר | חרדים | כתבה שיווקית
נת תשפ"ו מסתיימת, ותיכף מתחילה לה שנת תשפ"ז. אחרי השנה הקשה שעם ישראל כולו חווה כאן בארץ הקודש, כולנו ניגשים באימה וביראה ליום הדין, ורוצים לעשות הכל כדי לזכות בשנה טובה ומבורכת בכל מיני ברכה וטובה.
חז"ל הקדושים כבר סללו לנו את הדרך ולימדו אותנו ששלושה דברים מעבירים את רוע הגזירה – תשובה ותפילה וצדקה.
ובכן, יש לנו הזדמנות מיוחדת, לאפשר לכל יהודי החפץ בכך, לזכות ולעשות את המקסימום האפשרי כדי לזכות בשנה טובה במיוחד.
זאת, על ידי גיוס של גדולי וצדיקי הדור, לתפילה עבורכם, בערב ראש השנה, על ידי איחוד שלושת הכוחות העצומים – תשובה ותפילה וצדקה.
לחצו כאן לתרומה וזכו בשטר 'מובטחים לחיים' בחתימת יד צדיקי הדור
וכך זה הולך להתחולל. בערב ראש השנה, רגע לפני שהשנה החדשה תיכנס וכולנו נעמוד לפני מלך מלכי המלכים לדין ולמשפט על כל מעשינו, מתכנסים גדולי וצדיקי הדור, למעלה ממניין של גדולי הצדיקים בדורנו, יהודים קדושים וטהורים, אשר אין להם בעולמם אלא לימוד תורה לשמה.
מדובר במעמד שייערך במיוחד לכבוד התורמים ל'קופת העיר', הצדקה הטהורה שכל גדולי הדור סומכים עליה את ידיהם.
הכינוס יתקיים בביתו הצנוע של גדול הדור, רשכבה"ג הגר"ד לנדו, אשר יכנס 'מותב בית דין' של עשרה דיינים מצדיקי הדור, ויעמוד בראשו.
לפני בית הדין יובאו שמותיהם של התורמים ל'קופת העיר', ומרנן הגאונים הגדולים, יקיימו טקס 'התרת קללות' מיוחד עבור התורמים. לאחר מכן יישאו תפילה משותפת מלבבם הטהור, להשפיע שנה טובה ברוחניות ובגשמיות על התורמים, שבזכות התשובה שמהרהרים התורמים בלבם והווידוי שהם אומרים בשפתיהם, ובזכות מצוות הצדקה שזכו לקיים בהידור גדול באמצעות 'קופת העיר', תקובל תפילת צדיקי הדור ויושפע עליהם כל טוב משמי מרום.
לאחר מעמד התפילה בו יוזכרו שמות התורמים, יתקיים מעמד נוסף של חתימת 'שטר מובטחים לחיים', עבור התורמים שמקבלים על עצמם לתרום תרומה שיש בה ממש במשך התקופה הקרובה מדי חודש בחודשו, להחזקת משפחות עניות ותלמידי חכמים עניים. השטר ייחתם באופן פרטני, לכל תורם שטר נפרד, שייחתם על ידי מרנן גדולי וצדיקי הדור, כשהם גוזרים על כל אחד ואחד בפרטות שפע, ברכה, הצלחה, סייעתא דשמיא בכל מעשיו, בריאות, נחת, שמחה, שלווה, עושר ואושר, נחת מהילדים, הצלחה בלימוד התורה וכל הברכות הכתובות בתורה ושאינן כתובות בתורה יהיו מנת חלקם של התורמים.
מותב בית הדין שייערך בביתו של רשכבה"ג רבן של ישראל הגר"ד לנדו, צפוי לכלול את ראש הישיבה הגרמ"ה הירש, ועימם גדולי תורה נוספים בהם הגר"ש גלאי, הגר"ש רוזנברג, הגר"ש שטיינמן, הגרמ"ש אדלשטיין, הגרש"צ רוזנבלט, הגר"מ בן שמעון, הגר"נ זוכובסקי וגדולי תורה נוספים.
לחצו כאן לתרומה וזכו בשטר 'מובטחים לחיים' בחתימת יד צדיקי הדור
