מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 28°c
באר שבע 25°c
חיפה 27°c
ירושלים 25°c
בית שמש 23°c
בני ברק 29°c
אשדוד 29°c
כ"ו אלול התשפ"ו | 08.09.2026
תל אביב 28°c
באר שבע 25°c
חיפה 27°c
ירושלים 25°c
בית שמש 23°c
בני ברק 29°c
אשדוד 29°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

איראן חושפת דוקטרינה חדשה: "ננקוט פעולות מנע נגד כל איום"

בעקבות עימות ימי שכלל ירי טילים לעבר ספינות מלחמה אמריקאיות ותקיפת מכליות נפט, איראן מציגה טיל בליסטי משופר ומצהירה כי תעבור לפעולות מנע טרם הוצאת איומים לפועל

איראן חושפת דוקטרינה חדשה: "ננקוט פעולות מנע נגד כל איום"
טילים איראניים: אילוסטרציה צילום: שאטרסטוק

איראן מאותתת על שינוי אסטרטגי חד ומצהירה כי טיל בליסטי בעל יכולות משופרות מוכיח שטהרן "תנקוט פעולות מנע נגד כל איום, עוד בטרם יבוצע".

הדיווח בסוכנות הידיעות הממלכתית התבסס על דבריו של ראש המועצה לביטחון לאומי של איראן, מוחסן רזאאי, ששודרו בטלוויזיה הממלכתית ושנשאו הצהרות על יכולת טילי חדשה ש"נבדקה" מול ספינת מלחמה אמריקאית, הגם שלא ברור אם מדובר בטיל מסוג קאסם (Qassem Basir).

ההכרזה מגיעה לאחר שארצות הברית דיווחה בשבת כי טילים בליסטיים שוגרו לעבר ספינות מלחמה אמריקאיות וכי בתגובה הותקפו שלוש מכליות נפט איראניות, באירוע שמומחים הגדירו כהסלמה מסוכנת לאחר חודשי לחימה שבהם תקפה איראן ספינות מסחר בלבד.

הדיווח הרשמי באיראן תיאר את הטיל בעל הטווח והדיוק המוגברים ואת ראש הקרב במשקל חצי טון כנקודת מפנה באסטרטגיית ההגנה של המדינה, כאשר חששות סביב תוכנית הטילים של איראן היו בין הסיבות המרכזיות למתקפה של ארה"ב וישראל נגד איראן בתחילת השנה שהציתה את המלחמה.

איראן ארצות הברית (ארה"ב) טילים

 צבע אדום

art