דובר צה"ל: כוחות צה"ל עצרו השבוע את שלושת השוטרים הפלסטינים שהיו מעורבים בהקמת חסם בשטח C סמוך לביתוניא, בעיכוב ובתקיפת אזרח ישראלי, זאת תוך חריגה מסמכותם לפעול בשטחים אלו. השוטרים נמצאים בחקירת כוחות הביטחון. במערכת הביטחון הגדירו את האירוע כחריגה חמורה של המנגנונים, תוך סיכון חיים של האזרח הישראלי והפעלת כוח אגרסיבי וחמור נגדו. צה״ל מקיים תיאום ביטחוני בהתאם להנחיית הדרג המדיני. לצד זאת, צה״ל לא יקבל אף חריגה מהנהלים.
המהלך של טראמפ לעזה: כך מתכננים להפוך את מערכת החינוך
ממשל טראמפ ומדינות ערב מגבשים תוכנית לשינוי מערכת החינוך ברצועה, הנחשבת בוושינגטון ל"עוינת". גורמים אמריקנים וערבים מעורבים בגיבוש המהלך, ומשלחת צפויה לבחון בשטח את האפשרות ליישם אותו
ממשל טראמפ ומדינות ערב מקדמים תוכנית חדשה לשינוי מערכת החינוך בעזה. כך פורסם הערב (שלישי) בחדשות 13.
לפי מקור המעורה בפרטי התוכנית, בממשל טראמפ שוקלים להתנות חלק מתקציבי השיקום של הרצועה בביצוע שינויים משמעותיים במערכת החינוך, אותה מגדירים בוושינגטון כ"עוינת".
בגיבוש התוכנית משתתפים בכירים אמריקנים לצד גורמים ממדינות ערב, ובהם איחוד האמירויות, וכן פלסטינים שאינם נמנים עם הרשות הפלסטינית.
בתוך כך, מקור נוסף ציין כי משלחת הנמצאת בקשר עם הדרגים הרשמיים בישראל נערכת לביקור בעזה. מטרת הביקור היא לבחון מקרוב האם ניתן לבצע בפועל את השינויים שמציעה התוכנית במערכת החינוך ברצועה.
