מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 30°c
באר שבע 31°c
חיפה 28°c
ירושלים 27°c
בית שמש 27°c
בני ברק 30°c
אשדוד 32°c
כ"ז אלול התשפ"ו | 09.09.2026
תל אביב 30°c
באר שבע 31°c
חיפה 28°c
ירושלים 27°c
בית שמש 27°c
בני ברק 30°c
אשדוד 32°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

הכאוס בנמלי התעופה נמשך: הטיסות עדיין משתבשות

נמשכים השיבושים בנמלי התעופה בבריטניה: יותר מ-1,000 טיסות נפגעו בעקבות התקלה במערכת בקרת התעבורה האווירית, עשרות אלפי נוסעים עוכבו, ובנמלי התעופה מזהירים כי השיבושים צפויים להימשך גם היום

הכאוס בנמלי התעופה נמשך: הטיסות עדיין משתבשות
אילוסטרציה צילום: freepik

השיבושים בנמלי התעופה בבריטניה נמשכים גם היום (רביעי), לאחר שיותר מ-1,000 טיסות נפגעו אתמול, ובהן לפחות שתי טיסות מישראל. התקלה, שנגרמה במערכת בקרת התעבורה האווירית של ספקית השירות Nats, השפיעה על פעילותם של כמה נמלי תעופה בבריטניה ובאירלנד, ובעיקר על שדות התעופה באזור לונדון.

Nats הודיעה הערב כי התקלה במערכת תוקנה, אולם מוקדם יותר הזהירה כי תהליך החזרה לפעילות מלאה מתמשך זמן רב יותר מהצפוי. מנכ”ל החברה, מרטין רולף, אמר ל-BBC כי בעקבות התקלה נוצר עומס משמעותי של טיסות ונוסעים, והתנצל על השיבושים שנגרמו.

לדברי רולף, המערכות פועלות כעת באופן תקין. כשנשאל כמה זמן נמשכה התקלה, השיב כי אינו בטוח במשך המדויק, אך העריך כי מדובר היה בכשש שעות.

במקביל, חברת התעופה ריינאייר דיווחה כי יותר מ-65 אלף מנוסעיה התמודדו עם עיכובים של עד שמונה שעות. בריטיש איירווייז הזהירה אף היא כי להשבתה יהיו השלכות משמעותיות על לוח הטיסות גם בהמשך.

בנמל התעופה בבריסטול נמסר כי הטיסות כבר חזרו לנחות ולהמריא. בנמל התעופה הית’רו שבלונדון ציינו כי הנחיתות הופסקו אתמול כאמצעי שנועד להבטיח את בטיחות הפעילות האווירית, בעוד שההמראות חודשו בהמשך. עם זאת, בשני נמלי התעופה הזהירו כי השיבושים עדיין צפויים להימשך.

גם נמלי התעופה במנצ’סטר ובאיסט מידלנדס הודיעו כי בכוונתם לפעול היום בהתאם ללוח טיסות מלא, אך הבהירו כי ייתכנו שיבושים עד שעות הערב.

רולף התייחס גם לביקורת בעקבות התקלה ואמר כי אף שמדובר באירוע שאיש אינו מעוניין בו, הוא סבור כי Nats ערוכה להתמודד עם מצבים מסוג זה. לדבריו, בשלב הנוכחי המטרה המרכזית היא להשלים את תהליך ההתאוששות, כאשר במקביל מתבצעת חקירה מלאה שנועדה לברר מה הוביל לתקלה.

בריטניה לונדון שיבוש טיסות

 צבע אדום

art