עמית סגל: תגובת איזנקוט: ״שקר וכזב. הדברים לא נאמרו מעולם, גם לא ברמיזה. עמדת ישר! בנושא ברורה וחד משמעית: שותפות בממשלה תתאפשר רק עם מפלגות שעומדות בשלושת עקרונות היסוד הידועים ומוכרים לציבור: 1. הכרה בערכי מגילת העצמאות. 2. הכרה במדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית. 3. שירות לכל. כמו כן הדגשנו גם את העובדה שמפלגות שלא מכירות בחמאס כארגון טרור אשר על מדינת ישראל החובה להשמידו, לא יהיו חלק בממשלה שנקים״
צה"ל עצר עיתונאית פלסטינית-אמריקנית שעובדת עבור ערוץ איראני
נקאא חאמד, כתבת ברשת Press TV, נעצרה במחסום פתע סמוך לתקוע. גורמים בצבא מסרו כי קיימות נגדה הפללות על שיתוף פעולה עם האויב, בעוד שצוות הצילום שהיה עמה שוחרר. משפחתה טוענת: "הייתה יעד לקמפיין הסתה"
כוחות צה"ל עצרו הערב (שלישי) את נקאא חאמד, עיתונאית בעלת אזרחות פלסטינית ואמריקנית, במחסום מאולתר שהוקם סמוך לתקוע שמדרום מזרח לבית לחם. חאמד עובדת עבור הערוץ האיראני Press TV, המפעיל בין היתר ערוץ דיווחים בטלגרם גם בשפה העברית. גורמים בצה"ל מסרו ל-Ynet כי ישנן הפללות המעידות על שיתוף פעולה שלה עם האויב, וכי נבדק חשד לריגול.
רשת התקשורת האיראנית דיווחה על המעצר ומסרה מפי אחד מעמיתיה של חאמד כי היא נסעה עם צוות צילום כשכוחות ישראלים עצרו אותם. לדבריו, "הצוות עבר חיפוש, ולאחריו עצרו הכוחות את חאמד ושחררו את הצלמים".
משפחתה של העיתונאית מסרה כי היא נעצרה בדרכה חזרה מ"סיקור הפגיעה בפלסטינים בגדה המערבית". קרוביה האשימו כי חאמד "הייתה יעד לקמפיין הסתה מצד פלטפורמות ישראליות בעקבות סיקורה את האירועים בכפר קוסרה".
בערוץ האיראני הוסיפו רקע לעבודתה מול כוחות הביטחון הישראליים, וציינו כי חאמד "נפצעה גם בדצמבר אשתקד, בעת שדיווחה בשידור חי ממחנה הפליטים קלנדיה, לאחר שכוחות ישראלים ירו כדורי גומי".
