מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 27°c
באר שבע 23°c
חיפה 25°c
ירושלים 28°c
בית שמש 26°c
בני ברק 27°c
אשדוד 25°c
ו' תשרי התשפ"ז | 17.09.2026
תל אביב 27°c
באר שבע 23°c
חיפה 25°c
ירושלים 28°c
בית שמש 26°c
בני ברק 27°c
אשדוד 25°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

החלום של הנגיד הברזילאי שמסעיר את דרום אמריקה, והטיסה החשאית

דרמה של ממש וסיפור מופת שמתפרסם כאן לראשונה: שעות ספורות לאחר צאת החג נאלץ ראש ישיבת 'עטרת שלמה' הגרש"ב סורוצקין לשנות את מסלול טיסתו ולהמריא לברזיל. הסיבה: חלום מצמרר של אחד מגדולי הנגידים שבו הופיע רבי נחמן מברסלב. כל הפרטים

החלום של הנגיד הברזילאי שמסעיר את דרום אמריקה, והטיסה החשאית
השלטים על בואו של הגרש"ב סורוצקין באומן צילום: באדיבות המצלם

מסעו חסר התקדים של ראש ישיבת 'עטרת שלמה', הגאון רבי שלום בער סורוצקין לאומן בראש השנה, ממשיך לייצר הדים ולספק דרמות של ממש. ל'בחדרי חרדים' נודע כי מאחורי הקלעים התחולל סיפור פלאי של ממש, ששיאו בתוספת עתק של חצי מיליון דולר לקופת הישיבה, הסיפור החל להתפרסם עם צאת החג, ומכה גלים בכל דרום אמריקה.

כזכור, הגרש"ב סורוצקין עשה את החג סמוך לציון רבי נחמן מברסלב באומן, זאת לאחר שקבוצת נגידים ותורמים כבדים התחייבה להעביר סכום עתק לטובת אלפי אברכי רשת הכוללים והישיבות, בתנאי שראש הישיבה ישהה לצידם באומן, במנייני הנגידים בעיר אומן.

אלא שמיד במוצאי החג, אחד מאותם תורמים בולטים, נגיד תושב ברזיל, יצר קשר עם ראש הישיבה וביקש: "תגיע אליי דחוף". באותה עת שהה ראש הישיבה בנמל התעופה באיסטנבול שבטורקיה, בדרכו לניו יורק להמשך מסע גיוס כספים. בעקבות הקריאה הדחופה, שינה הגרש"ב את תוכניותיו ועלה על הטיסה הראשונה לברזיל.

עם הגיעו למשרדו של הנגיד בברזיל, התקבל ראש הישיבה בכבוד מלכים. הנגיד, שחיכה לו בהתרגשות כינס מיד את כל עובדיו היהודים במשרד ושיתף אותם בסיפור מצמרר, שמכה גלים בברזיל ובכלל.

"אתם יודעים", פתח הנגיד את דבריו בפני הנוכחים, ׳שלקחתי על עצמי כחלק מקבוצת נדיבים, סכום אדיר של מילוני דולרים לטובת האברכים ותלמידי הישיבות, בתנאי שרה"י ייסע לאומן לראש השנה, כידוע גם אני אישית לא הגעתי לאומן בסוף בשל אילוצים.

והנה, בליל ראש השנה, אני חולם חלום ובו אני רואה את ראש הישיבה עומד ליד הציון של רבי נחמן, כשתהילים פתוח לפניו, והוא מתפלל בדמעות׳, בחלום ניגשתי אליו ושאלתי: למה הרב בוכה? והוא השיב לי: 'אני רחוק מהישיבה שלי ומהתלמידים, רחוק מהמשפחה, זה לא המקום הטבעי שאני רגיל להיות בו בראש השנה. הגעתי לכאן רק בגלל שכמה יהודים טובים לקחו על עצמם סכום גדול לטובת האברכים, אבל אני מרגיש לא טבעי, זה לא מקומי' ראש הישיבה הוסיף בכאב 'זה קשה לי להסתובב כל כך הרבה'.

בשלב זה של החלום, סיפר הנגיד בהתרגשות, הופיע לפתע רבי נחמן מברסלב. רבי נחמן אמר לגרש"ב מילים ספורות: 'הקדוש ברוך הוא מנהל את העולם'. לאחר מכן, הוסיף הנגיד, מסתובב אליי רבי נחמן ואומר לי: 'אתה תדאג לשמח אותו במיוחד' וכאן החלום הפסיק. מאז אני מצליח להירגע, אמר הנגיד.

בעקבות החלום הפלאי וההוראה השמימית לשמח את ראש הישיבה, הודיע הנגיד כי הוא מוסיף עתה עוד חצי מיליון דולר מכיסו הפרטי כתוספת על חלקו בהתחייבות המקורית, אל אף שהוא בגדר יותר מכפי יכולתו, לטובת החזקת תורתם של אברכי 'עטרת שלמה'.

סיפור החלום המפעים של הנגיד הברזילאי שעובר מפה לאוזן מכה גלים והדים עצומים, ומוכיח שוב את הסייעתא דשמיא העל טבעית שיש לאברכי הכוללים ובני הישיבות גם בדור הזה.

ישיבת עטרת שלמה הרב שלום בער סורוצקין רבי נחמן מברסלב אומן ברזיל

 צבע אדום

art