מישהו מסיר את הכפפות איזנקוט: עופר וינטר עבר בין מפקדים בצבא והפחיד אותם לפני התמרון שיהיו אלפי הרוגים. כשליברמן התפטר מתפקיד שר הביטחון אמרתי לנתניהו תוותר או על בלוט או על וינטר כי יש לך עכשיו שני מזכירים צבאיים. נתניהו אמר לי על וינטר: "עזוב עזוב, תשאיר אותו בתל אביב". אני היחידי מראשי גוש השינוי שלא ישב עם רע"ם. עבר מידע מאיחוד האמירויות והוא העביר את זה ללשכת ראש הממשלה שלא עשתה כלום. מידע כזה הגיע. נתניהו משקר
"אני מתבייש במדינה שלי": רב הותקף באגרופים ובעיטות בתחנת האוטובוס
שלושה גברים בעלי חזות ערבית זיהו את הרב בן ה-60 לפי לבושו, הכו אותו לאור יום ורמסו את כובעו. המותקף הצליח לתעד בוידאו את החשודים נמלטים לרכבת התחתית, והמשטרה איתרה אותם תוך זמן קצר
הרב צמח מזרחי בשנות השישים לחייו הותקף היום באלימות קשה אתמול (רביעי) סמוך לשעה 18:00 בתחנת אוטובוס בשכונת בנדה נרה במילאנו, אזור הסמוך לרובע היהודי. שלושה תוקפים, שלדברי נשיא הקהילה היהודית בעיר נראו ממוצא ערבי, זיהו את הרב כיהודי לפי לבושו. בתחילה הם הטרידו ודחפו אותו, ולאחר מכן הכו אותו נמרצות באגרופים ובבעיטות, ירקו עליו ורמסו את כובעו.
הרב, שלא הגיב פיזית לתקיפה, הצליח לצלם תמונה וסרטון של השלושה בעת שנמלטו לעבר תחנת הרכבת התחתית. הוא הזעיק את המשטרה, דיווח על התקרית ופונה לבית חולים לבדיקות. המשטרה איתרה וזיהתה את החשודים זמן קצר לאחר מכן, וצעדים צפויים להינקט נגדם בקרוב.
הרב מזרחי, אזרח ישראלי שיצא לשליחות במילאנו לפני כ-30 שנה, סיפר, כי "השלושה החלו להתגרות בי וחטפו לי את הכובע. כשביקשתי להשיב אותו, אחד התוקפים בעט בי בעיטה חזקה שהעיפה אותי לכביש, אך ב"ה לא נזקקתי לטיפול רפואי".
הרב מזרחי הוסיף כי השלושה נעצרו. "השוטרים לקחו את זה מאוד רציני, עצרו את התוקפים מיד ובלילה הם נשארו במעצר".
הרב מזרחי אומר עוד, כי "באחרונה המצב הוא שמתחילים להרגיש את הנוכחות שלהם ברחובות יותר ויותר״, אך מנגד נראה כי, כאמור, המשטרה לוקחת את הנושא ברצינות רבה וכי הוא מקווה כי מעצרם של שלושת התוקפים ירתיע ויביא לרגיעה.
נשיא הקהילה היהודית במילאנו, ווקר מגהנאגי, גינה את התקרית ואמר כי הוא מתבייש במדינתו על מה שקרה. "הם פשוט כיסחו אותו, מעולם לא קרה דבר כל כך אלים", אמר מגהנאגי. נשיא הסנאט האיטלקי, איניאציו לה רוסה, הוסיף כי מדובר באירוע מטריד שאסור להמעיט בערכו, והדגיש כי לאלימות ולשנאה אנטישמית אין מקום בחברה האיטלקית.
מנהל מוזיאון הבריגדה היהודית, דוידה רומאנו, קרא לפוליטיקאים, ובפרט לגורמים בשמאל, למתן את הרטוריקה שלהם באופן מיידי. רומאנו התריע מפני האווירה הרעילה שנוצרה מאז 7 באוקטובר 2023, וציין כי נוצר מעין אישור לשנאת יהודים שהתפרצה עוד לפני תחילת התגובה הצבאית של ישראל בעזה.
