מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 31°c
באר שבע 35°c
חיפה 27°c
ירושלים 29°c
בית שמש 30°c
בני ברק 30°c
אשדוד 33°c
ו' תשרי התשפ"ז | 17.09.2026
תל אביב 31°c
באר שבע 35°c
חיפה 27°c
ירושלים 29°c
בית שמש 30°c
בני ברק 30°c
אשדוד 33°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

תפילותיכם לא נענו? הגר"ח קניבסקי זצוק"ל התווה את הדרך היחידה לנקות אתכם מעוון גזל!

חודש שלם אנחנו בוכים ומתחננים, אבל עוון גזל קטן – עט שלקחנו בטעות או כמה שקלים ששכחנו להחזיר – עלול לחסום את שערי השמיים • תשובתו של שר התורה הייתה חותכת ומיידית: "כתוב 'יעשה בהם צורכי רבים' – תן צדקה לועד הרבנים!"

תפילותיכם לא נענו? הגר"ח קניבסקי זצוק"ל התווה את הדרך היחידה לנקות אתכם מעוון גזל!
מרן שר התורה זצוק"ל צילום: ועד הרבנים

רגע לפני תפילת נעילה, המחזור מטיל עלינו אימה: "אין עוון בעולם שמעכב תפילתו של אדם כמו עוון הגזל". נכון, אנחנו לא גנבים או שודדים, אבל מי יכול להעיד על עצמו בלב שלם שמעולם לא שכח להחזיר חצי שקל, שתי ביצים לשכן, או עט שלקח לרגע?

החובות הקטנים והנשכחים האלו, שעל רובם רק הקב"ה יודע, מצטברים לחומה רוחנית שחוסמת את התפילות שלנו מלהתקבל, בדיוק ברגעים שבהם השערים עומדים להינעל. בגלל פרוטה אחת, אדם עלול חלילה להיענש בגלגול נשמות, עונש הקשה מגיהינום!

חז"ל גילו לנו את דרך המפלט היחידה לחשש גזל שאיננו יודעים למי להשיבו: "יעשה בהם צורכי רבים" (יתרום למטרה ציבורית שכולם נהנים ממנה, וממילא גם הנגזל ייהנה).

אך כיצד נדע מהם אותם "צורכי רבים"? כאשר יהודי מודאג בא לשאול את שר התורה, מרן הגר"ח קניבסקי זצוק"ל, התשובה הייתה חותכת ומיידית: "כתוב 'יעשה בהם צורכי רבים' – תן צדקה לועד הרבנים!". פסק ההלכה קובע כי קופת הענק של ועד הרבנים, המגיעה לכל שכבות העם ולכל עיר בישראל, היא ה"צורכי רבים" המובהק ביותר של דורנו.

למען נחדל! תורמים עכשיו עבור 'צורכי רבים' כהוראת מרן שר התורה >>>

עד כמה העניין קריטי? מרן פוסק הדור הגרי"ש אלישיב זצוק"ל נשאל פעם על מילות תפילת נעילה: "ותתן לנו... את יום הכיפורים... למען נחדל מעושק ידינו". השואל תמה: וכי לשם כך בלבד נועד היום הקדוש? פוסק הדור השיב בתמיהה נגדית חודרת: "וכי לשם מטרה זו בלבד לא ראוי לתת לנו את יום הכיפורים?". טהרת הכפיים מגזל היא תנאי הברזל ליציאה זכאים בדין.

השמש נוטה לערוב. רקיע ארגמני מקבל את פני שעת נעילה, והשערים הולכים ונסגרים. אל תתנו לפרוטה נשכחת לחסום לכם שנה של חיים טובים.

לפחות פעם אחת בשנה, ביום הקדוש, עלינו לכוון את התרומה שלנו לועד הרבנים לשם "צורכי רבים". רק כך ננקה את כפינו לחלוטין מכל ספיחי הגזל, ורק כך נפלס את הדרך לכל התפילות, הדמעות וצרורות התחנונים שלנו – היישר אל כסא הכבוד. זהו המפלט האחרון שלנו!

תורמים עכשיו ל'ועד הרבנים', מקיימים את פסיקתו של שר התורה ו"לעשות בהם צורכי רבים" כדי לטהר את כפינו. רק על ידי מתן צדקה זו נחטא את התפילות שלנו מכל ספיחי הגזל ונצליח לפלס דרך לכל הדמעות וצרורות התחנונים שאספנו מראש חודש אלול – היישר אל כיסא הכבוד.

למען נחדל! תורמים עכשיו עבור 'צורכי רבים' כהוראת מרן שר התורה >>>

ועד הרבנים שר התורה יום הדין

 צבע אדום

art