דובר צה"ל: צה"ל חיסל מפקד נוח'בה שפשט למדינת ישראל בטבח 7 באוקטובר ומפקד במערך הימי של ארגון הטרור חמאס צה"ל תקף אתמול (ד') במרחב אל-בורייג', וחיסל את המחבל מחמד ג'מאל אחמד עיד, מפקד נוח'בה בזרוע הצבאית של ארגון הטרור חמאס. המחבל פשט לשטח מדינת ישראל בטבח 7 באוקטובר. בתקיפה נוספת שלשום (ג') במרחב העיר עזה, צה"ל חיסל את המחבל צאלח זיאד אבראהים מקדאד, מפקד מחלקה במערך הימי בזרוע הצבאית של ארגון הטרור חמאס. בעת האחרונה המחבלים קידמו מתווי טרור נגד כוחות צה"ל ואזרחי מדינת ישראל ופעלו להעלאת הכשירות של מחבלי הארגון ולשיקום יכולותיו, תוך הפרה שיטתית של הפסקת האש. המחבלים חוסלו במטרה להסיר את האיום שהיוו. טרם התקיפות ננקטו צעדים לצמצום הפגיעה באזרחים, לרבות שימוש בחימוש מדויק ותצפיות מהאוויר. כוחות צה"ל בפיקוד הדרום פרוסים במרחב בהתאם להסכם וימשיכו לפעול להסרת כל איום מיידי.
השארתם את הרכב בנתב״ג? הטעות שעלולה לעלות לכם ביוקר
רשות שדות התעופה מזהירה נוסעים בנתב״ג שלא למסור את רכבם לשירותי חניה פרטיים מסוג Valet Parking וממליצה להשתמש בחניונים הרשמיים או בתחבורה ציבורית. האזהרה מגיעה בעקבות דיווחים על נזקים לרכבים, שימוש ברכב בזמן שהבעלים בחו״ל, קנסות וקשיים באיתור נותני השירות
טסים לחו״ל? רשות שדות התעופה מזהירה את הציבור שלא להשתמש בשירותי חניה פרטיים של חניה ואיסוף נוסעים (שירותי “Valet Parking” ) המוצעים למגיעים לנתב״ג וממליצה לציבור להגיע ברכבת ובתחבורה ציבורית.
לנוסעים המגיעים ברכב פרטי מומלץ להשתמש אך ורק בחניונים הרשמיים של רשות שדות התעופה, בהתאם לזמינותם.
מהחניונים לטווח ארוך מפעילה הרשות שירות שאטלים - ללא תשלום - אל הטרמינלים ובחזרה.
יש להימנע ממסירת הרכב לגורמים פרטיים המציעים שירותי חניה ואיסוף נוסעים מנתב״ג.
הגורמים הפרטיים אשר מפרסמים שירותי חניה ואיסוף רכב בסגנון Valet Parking, תוך ציון כי “החניה בנתב״ג”, “החניה בשדה” או “חניה צמודה לטרמינל”, אינם גורמים המורשים מטעם הרשות לפעול בנתב"ג בפעילות זו, שכן בנתב״ג לא מופעל שירות Valet Parking מטעם רשות שדות התעופה, והרשות אינה קשורה לחברות פרטיות המציעות לאסוף את רכב הנוסע בכניסה לטרמינל ולהחזירו עם שובו מחו״ל.
יתרה מכך- ברשות התקבלו בזמן האחרון פניות מנוסעים שעשו שימוש בשירותים מסוג זה ודיווחו, בין היתר, על נזקים שהסבו לרכבם, שימוש שנעשה ברכבם בעת שהותם בחו״ל, קבלת דוחות וקנסות על שמם שהתקבלו בדיעבד וקשיים בקבלת מענה מהגורם שלו מסרו את הרכב, שנעלם לאחר השירות.
רשות שדות התעופה פועלת באמצעים העומדים לרשותה נגד פעילות בלתי מורשית בשטח נתב״ג, לרבות באמצעים משפטיים והרחקת גורמים הפועלים ללא הרשאה מתחומי נתב״ג.
