מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 30°c
באר שבע 33°c
חיפה 26°c
ירושלים 28°c
בית שמש 29°c
בני ברק 29°c
אשדוד 31°c
ו' תשרי התשפ"ז | 17.09.2026
תל אביב 30°c
באר שבע 33°c
חיפה 26°c
ירושלים 28°c
בית שמש 29°c
בני ברק 29°c
אשדוד 31°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

הרב שהותקף בתחנת אוטובוס: "אחד מהם נתן לי בעיטה והעיף אותי לכביש"

הרב צמח מזרחי, שליח חב"ד ורב קהילת בית חב"ד המרכזי במילאנו, סיפר על התקיפה בעת שהיה בדרכו לאסוף את ילדיו מבית הספר: "תוך שעה, שעה וחצי מקסימום, כבר שלושתם היו עצורים". לדבריו, קריאות גנאי והצקות כלפי יהודים הפכו לתופעה שכיחה בעיר

הרב שהותקף בתחנת אוטובוס: "אחד מהם נתן לי בעיטה והעיף אותי לכביש"
הרב צמח מזרחי / ניידת משטרה איטלקית צילום: באדיבות המצלם / פיקסביי

הרב צמח מזרחי, שליח חב"ד ורב קהילת בית חב"ד המרכזי במילאנו שבאיטליה, הותקף אמש (רביעי) על ידי שלושה גברים בעת שהמתין בתחנת אוטובוס בדרכו לאסוף את ילדיו מבית הספר. בריאיון למנדי גרוזמן בכאן מורשת, סיפר הרב כי השלושה הקיפו אותו, לקחו את כובעו, ובעקבות ניסיונו לתעד אותם במצלמה – אחד מהם בעט בו והעיף אותו לכביש. לדבריו, הוא לא נפגע באופן משמעותי ולא נזקק לטיפול רפואי.

"אני הייתי בתחנה בדרך לבית הספר, לקחת את הילדים שלי, והתכתבתי עם איזה סטודנט", סיפר הרב מזרחי. "הרגשתי ששלושה אנשים מקיפים אותי. כמובן, הבנתי בדיוק מה העניין שלהם, כי זו לא פעם ראשונה שערבים מנסים ככה להגיד משהו, לצעוק משהו. כמו שתמיד אני עושה, השתדלתי להתעלם לחלוטין, כאילו אני לא רואה ולא שומע".

לדבריו, השלושה ניסו למשוך את תשומת לבו, ואחד מהם לקח את כובעו והניח אותו על ראשו. "הוא התחיל לעשות מיני ליצנות, כאילו קצת. אני מיד לא הסכמתי, אמרתי: עד כאן. לקחתי את הכובע, שמתי חזרה על הראש שלי, ואז הם ניסו להמשיך הלאה, להתחיל משהו".

הרב החליט לתעד את האירוע: "אמרתי, אוקיי, זה הזמן לצלם אותם. התחלתי לצלם אותם, אז אחד מהם נתן לי בעיטה והעיף אותי לכביש. ברוך השם, לא נפלתי לרצפה, לא נזקקתי לשום טיפול רפואי אחרי זה".

הרב הדגיש כי מבחינתו, חומרת האירוע אינה מסתכמת בפגיעה הפיזית. "תמיד כשאני שותק ומתעלם, זה נגמר פה. ופה היה להם אומץ להרים ידיים, להתחיל. זה באמת לא מצחיק בעיניי".

שלושת התוקפים נעצרו

הרב מזרחי סיפר כי לאחר האירוע העביר את התמונות שצילם לארגון הביטחון של הקהילה, שפעל יחד עם המשטרה לאיתור החשודים.

"ברוך ה', המשטרה לקחה את זה מאוד ברצינות. אני מיד שלחתי את התמונות שעשיתי לארגון של הביטחון של הקהילה, והם מיד שלחו אנשים שלהם להסתובב ולחפש לפי התמונות. כמובן, הודיעו גם למשטרה. תוך שעה, שעה וחצי מקסימום, כבר שלושתם היו עצורים".

לדבריו, החשודים נמצאים במעצר וההליך בעניינם נמשך. הוא הוסיף כי הוא מקווה שהאירוע יטופל בחומרה, כדי למנוע מקרים נוספים של אלימות נגד יהודים ברחוב.

"פרי פלסטין" וקריאות "רוצחים": "זה כבר קורה הרבה"

במהלך הריאיון סיפר הרב כי התקיפות המילוליות וההצקות כלפי יהודים אינן תופעה חדשה עבורו. "זה כבר קורה הרבה. 'פרי פלסטין' זה דבר שאתה שומע כמה פעמים ביום, אבל גם לפעמים אתה שומע קריאות כמו 'רוצח, רוצחים'".

הרב הסביר כי ברוב המקרים מדובר בקריאות שמגיעות מרכבים חולפים או מאנשים הנמצאים בצד השני של המדרכה, ולכן ילדיו אינם תמיד מודעים להן. עם זאת, הוא סיפר על מקרה שבו הקריאות נשמעו מקרוב מאוד, בעת שהיה לבדו.

כשנשאל אם ברוב המקרים מדובר במוסלמים, השיב: "בדרך כלל זה מוסלמים, ואני חושב שברוב הפעמים זה גם אנשים בלי ניירות". לצד זאת, הוא הבהיר כי אינו יודע אם שלושת החשודים באירוע האחרון שהו באיטליה באופן חוקי.

לדבריו, לפני כחצי שנה אירע מקרה נוסף שבו היה מעורב בנו הבכור, ובאותו מקרה החשוד היה אדם ששהה במדינה ללא מסמכים חוקיים.

"אף פעם לא להגיב, ומצד שני מיד להתקשר"

הרב מזרחי ציין כי בקהילה נוקטים אמצעי ביטחון בעקבות האירועים, והדגיש את החשיבות של הימנעות מתגובה ישירה לצד דיווח מהיר לגורמי הביטחון.

"ההנחיות הביטחוניות זה דבר ראשון, אף פעם לא להגיב. כמו שאמרתי, להישאר כאילו... ומצד שני, מיד להתקשר, בכל דבר להתקשר".

הוא סיפר כי במקרה האחרון אנשי הביטחון של הקהילה הגיעו במהירות, והחשודים, שחזרו למקום האירוע, ניסו להימלט באמצעות המטרו. אנשי הביטחון עקבו אחריהם, ובסיוע המשטרה הצליחו להביא למעצרם.

סיקור בתקשורת האיטלקית

לדברי הרב, האירוע זכה לסיקור נרחב בתקשורת המקומית באיטליה. "מאוד מאוד", השיב כשנשאל על התייחסות התקשורת. הוא סיפר כי האירוע כבר שודר בטלוויזיה המקומית, וכי צפוי להתפרסם סיקור נוסף גם בטלוויזיה המרכזית.

הרב הוסיף כי שהה במשך כמה שעות בתחנת המשטרה המרכזית, שם הוקדשה מחלקת חקירות שלמה לטיפול באירוע, בעוד החשודים הוחזקו במעצר באותו בניין.

בית חב"ד במילאנו: "המשפחה שלנו זה היה סטודנטים"

בהמשך הריאיון ביקש הרב מזרחי להפנות את השיחה לעשייה הקהילתית של בית חב"ד במילאנו, שבו הוא פועל כמעט 30 שנה.

"התחום העיקרי שלנו, בוא נגיד, זה היה הבייבי שלנו. אנחנו התחלנו את זה מאז שהגענו בתור זוג צעיר, בלי משפחה כאן. אז המשפחה שלנו זה היה סטודנטים. ותמיד דאגנו להם, תמיד הם מרגישים אצלנו בבית".

הרב סיפר כי בית חב"ד מארח מדי שבוע עשרות סטודנטים בשבתות ובחגים. "יש לנו שבתות וחגים עם הרבה סטודנטים. כל שבת, ביום שישי, 30–40 חבר'ה. בחגים אנחנו עושים את זה בבית הכנסת, כי בדרך כלל יש יותר אנשים".

לסיום התייחס הרב לתמיכה שקיבל בעקבות התקיפה, וציין כי אף שהפגיעה הפיזית לא הייתה חמורה מבחינתו, התגובות שקיבל מאנשים ברחבי העולם ריגשו אותו.

"אני לא מרגיש פיזית כזה, זה לא היה אסון כזה גדול, אבל החיבוקים שאני מקבל מכל העולם, זה ממש מחמם את הלב".

מילאנו אנטישמיות תקיפה אנטישמית

 צבע אדום

art