מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 26°c
באר שבע 22°c
חיפה 24°c
ירושלים 17°c
בית שמש 25°c
בני ברק 26°c
אשדוד 24°c
ט' תשרי התשפ"ז | 20.09.2026
תל אביב 26°c
באר שבע 22°c
חיפה 24°c
ירושלים 17°c
בית שמש 25°c
בני ברק 26°c
אשדוד 24°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מעדיף רובוט על פני מהגר, מתנגד לחבישת כיפה ברחוב: זה היהודי שרץ לנשיאות צרפת

מנהיג מפלגת הימין הקיצוני אישר שיתמודד בבחירות 2027 וחשף שורת צעדים דרמטיים. מלבד גירוש המוני, הוא קורא לאסור חבישת כיפה במרחב הציבורי, עמדה מחמירה מזו של יריבתו מרין לה פן

מעדיף רובוט על פני מהגר, מתנגד לחבישת כיפה ברחוב: זה היהודי שרץ לנשיאות צרפת
אריק זמור משוחח עם עיתונאים צילום: מתוך טוויטר

מנהיג מפלגת הימין הקיצוני "כיבוש מחדש", אריק זמור, אישר אתמול בריאיון לרשת BFMTV כי יתמודד בבחירות לנשיאות צרפת ב-2027. סביבתו של העיתונאי לשעבר בן ה-68 הבהירה כי ההכרזה הרשמית צפויה להתקיים במהלך הסתיו, ככל הנראה בחודש אוקטובר. זמור מצטרף למרוץ מול מועמדת הימין הקיצוני מרין לה פן, שמובילה כעת בסקרים לאחר שעונש הפסילה שלה קוצר ביולי האחרון.

במהלך הריאיון התייחס זמור, יהודי בעצמו, לסוגיית סממני הדת והביע תמיכה באיסור חבישת כיפה במרחב הציבורי, לצד איסור דומה על עטיית רעלה. כשנשאל על כך סיפר כי הוריו נהגו לבקש ממנו להסיר את הכיפה ביציאה מבית הכנסת כדי להתאים לרוח החילוניות הצרפתית. הוא הוסיף כי כיום יהודים בצרפת כמעט אינם חובשים כיפה ברחוב מחשש לתקיפות. בניגוד אליו, לה פן מתכננת לאסור במרחב הציבורי רעלות בלבד.

זמור, שסיים במקום הרביעי בבחירות 2022 עם 7.07% מהקולות והורשע בעבר בהסתה לשנאה גזענית ודתית, הציג קו נוקשה במיוחד נגד הגירה. הוא דרש לגרש מהמדינה את כל הזרים הנמצאים בבתי הכלא בצרפת המהווים לדבריו 25% מהאסירים, וכן עבריינים זרים המרצים עבודות שירות. בנוסף קרא לגרש זרים השוהים במדינה כחוק אם הם מובטלים במשך שנה, או חיים רק מקצבאות רווחה ומכבידים על הקופה הציבורית.

בהקשר למצוקת כוח האדם, שיבח זמור את התפתחות הבינה המלאכותית וטען כי רובוטים יוכלו להחליף את עבודת המהגרים. הוא הדגיש את עמדתו כשאמר כי הוא מעדיף שרובוט, ולא אדם זר, יטפל בקשישים בביתם.

כיפה אנטישמיות אריק זמור צרפת

 צבע אדום

art