בכיר חות'י מאיים על ארה"ב: "מצר באב אל-מנדב - קו אדום, אנחנו ואיראן גוף אחד"
"המחבל חגג בעזה, צה"ל הזהיר את אמא שלו": החטוף ששוחרר תוקף את הסרט
עומר שם טוב, שהוחזק 505 ימים בשבי חמאס, יוצא נגד הסרט הדוקומנטרי "נז"א" שזכה בפרס חבר השופטים בפסטיבל ונציה. הוא חושף כיצד שוביו חגגו את ההפצצות בעזה בעוד צה"ל התקשר למשפחתם, וקובע: "אם ישראל הייתה דואגת פחות מנזק אגבי, אולי הייתי חוזר מוקדם יותר"
עומר שם טוב, שנחטף מפסטיבל הנובה ב-7 באוקטובר 2023 והוחזק בשבי חמאס בעזה במשך 505 ימים, מותח ביקורת חריפה על הסרט הדוקומנטרי האנטי ישראלי "נז"א" (נזק אגבי). הסרט האנטישמי, שמבוסס על ראיונות עם קציני מודיעין וחיילים אנונימיים, זכה החודש בפרס חבר השופטים המיוחד בפסטיבל הסרטים בוונציה וגרף מחיאות כפיים של אנטישמיים במדשך 24 דקות. שם טוב תיאר את התשואות כ"מטר של סכינים", וטען כי הסרט מציג הרג מכוון של אזרחים פלסטינים תוך התעלמות מאירועי 7 באוקטובר שהובילו לפרוץ המלחמה. לדבריו, בנרטיב שמוצג בסרט הוא עצמו נתפס כנזק אגבי.
בטור שפרסם בוול סטריט ג'ורנל, שיתף שם טוב בחוויותיו מהשבי באזורי לחימה פעילים. הוא סיפר כי המחבלים ששמרו עליו נהגו לברוח ולנטוש אותו מאחור כשהעריכו שצפויה תקיפה ישראלית. באחד המקרים, המחבל סיפר לו שאימו קיבלה שיחת טלפון מצה"ל שהזהירה אותה להתפנות מביתה. "הייתי שם חטוף, מורעב ומעונה על ידי בנה, בזמן שהצבא שלי ניסה להשאיר את אמא שלו בחיים", תיאר שם טוב. לדבריו, אילו פצצה ישראלית הייתה הורגת אותו מכיוון שמיקומו לא היה ידוע לחיל האוויר, חמאס היה מנצח פעמיים.
שם טוב סיפר כיצד שוביו חגגו לאחר שחיילי צה"ל נהרגו, וביום למחרת התענגו על הפצצות צה"ל שנפלו בהפרש של עשר שניות באזור שבו הוחזק. "מבחינת המחבל כל פיצוץ היה הוכחה להצלחה. הבנתי שעבור חמאס ההרס עצמו הוא הניצחון", הסביר. מנגד, הוא הדגיש את המאמצים של ישראל למזער את הנזק האגבי באמצעות הטלת כרוזים, שליחת הודעות ושיחות פינוי.
שם טוב, התייחס לנתוני האו"ם שלפיהם 90 אחוזים מהנפגעים בלוחמה בשטח בנוי הם אזרחים. הוא ציין כי הערכות של צה"ל ואנליסטים אמריקנים מצביעות על יחס של 1.5 עד 2 אזרחים פלסטינים הרוגים על כל מחבל בעזה, נתון נמוך לדבריו בלחימה כה עצימה. הוא הדגיש כי ההחלטות להימנע מתקיפות כדי להציל חיי פלסטינים גבו מישראל מחיר, סיכנו חיילים, העניקו לחמאס זמן והשאירו את החטופים זמן רב יותר בשבי. "אילו ישראל הייתה דואגת פחות מנז"א, אולי הייתי חוזר הביתה מוקדם יותר ופחות חיילים וחטופים היו נהרגים, אך יותר פלסטינים היו מתים", סיכם.
