מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 26°c
באר שבע 22°c
חיפה 23°c
ירושלים 17°c
בית שמש 25°c
בני ברק 23°c
אשדוד 24°c
י"ג תשרי התשפ"ז | 24.09.2026
תל אביב 26°c
באר שבע 22°c
חיפה 23°c
ירושלים 17°c
בית שמש 25°c
בני ברק 23°c
אשדוד 24°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

בצה"ל חוששים: הפיגוע האחרון עלול להיות רק ההתחלה

בעקבות התחקיר הראשוני והחשש מפיגועי השראה והדבקה, בצה"ל משנים את היערכות הכוחות ביהודה ושומרון - אוגדה 98 נכנסת לפיקוד על חטיבות עציון ויהודה | במערכת הביטחון מזהים גם ניסיונות להכווין פיגועים מהחוץ • כל הפרטים

בצה"ל חוששים: הפיגוע האחרון עלול להיות רק ההתחלה
כוחות צה"ל ביהודה ושומרון צילום: דובר צה"ל

הפיגוע במחסום בל הסתיים בחיסול המפגע, אך בצה"ל כבר נערכים לאפשרות שהאירוע יוביל לניסיונות נוספים. בפיקוד המרכז מזהים חשש לפיגועי השראה והדבקה. כך דווח בגלי צה"ל.

לאחר הערכת מצב של הרמטכ"ל הוחלט להפעיל את מפקדת אוגדה 98, שתיקח פיקוד על חטיבות עציון ויהודה. במקביל, אוגדת איו"ש תפקד על חטיבות בנימין, שומרון, אפרים ומנשה. המשמעות היא שמרחב יהודה ושומרון כולו יחולק בין שתי אוגדות.

בצה"ל מסבירים כי מטרת המהלך היא לחזק את הפיקוד והשליטה בזירה הגאוגרפית כולה, במיוחד לאחר ששטח הפנים של מרחב יהודה ושומרון גדל בשנים האחרונות.

בצה"ל מדגישים כי ההחלטה להפעיל את אוגדה 98 אינה נובעת ממידע מודיעיני חדש על רצון לבצע פיגועים נוספים, אלא מהיערכות לאפשרויות השונות.

החשש אינו נוגע רק למפגעים בודדים. בצה"ל מזהים ניסיונות רבים להכווין פיגועים ביהודה ושומרון מרצועת עזה ומחו"ל, בין היתר ממטה הגדה של חמאס בעזה וממפקדת חמאס בטורקיה.

המתיחות במרחב גבוהה בתקופה הנוכחית. בצה"ל מצביעים על החגים, עונת המסיק והבחירות המתקרבות כגורמים שעלולים להגביר את המתיחות, לצד רמת החיכוך הגבוהה בין יהודים לפלסטינים באזור.

בתוך כך, התחקיר הראשוני של הפיגוע במחסום בל מעלה כי המפגע פעל לבדו. לאחר שיצא מהכפר בית עור א-תחתא, הוא האיץ את נסיעתו לעבר המחסום, הפתיע את הלוחמים ודרס אחד מהם.

לאחר מכן יצא המפגע מהרכב ותקף את הלוחמים האחרים במחסום. כוח צה"ל במקום חתר למגע וחיסל אותו בתוך זמן קצר.

מחסום בל מחבר בין שטח פלסטיני לשטח ישראלי ומאויש על ידי גדוד מכבים. הפיגוע התרחש לאחר שניידת משטרה, שבה שוטר וחייל צה"ל, הגיעה למעבר לבידוק שגרתי.

יהודה ושומרון צה"ל פיגוע

 צבע אדום

art