אחרי "נז"א": סרט בריטי עם עדויות חיילי צה"ל על ירי באזרחים בעזה מועמד לפרס אמי היוקרתי הבינלאומי
החזיק שבעה חטופים ישראלים במנהרה: צה"ל חיסל מפקד בחמאס
מחמוד עבד אלפתאח עווד, מפקד בזרוע הצבאית של ארגון הטרור, חוסל מהאוויר במרחב העיר עזה לאחר שהפר את הפסקת האש. במהלך המלחמה הוא היה מעורב בהחזקתם של נעמה לוי, דניאלה גלבוע, עמרי מירן וחטופים נוספים
כוחות צה"ל חיסלו בסוף השבוע האחרון בתקיפה אווירית את מחמוד עבד אלפתאח עווד, מפקד בזרוע הצבאית של חמאס במרחב העיר עזה. חיסולו בוצע במטרה להסיר איום מיידי, לאחר שהפר באופן שיטתי את הסכם הפסקת האש.
לאורך המלחמה לקח המחבל חלק פעיל בהחזקתם של שבעה חטופים ישראלים: דניאלה גלבוע, קרינה ארייב, דורון שטיינברכר, נעמה לוי, זיו ברמן, עמרי מירן ואיתן מור. השבעה הוחזקו תחת פיקוחו במנהרה תת קרקעית באזור העיר עזה.
מצה"ל נמסר כי בעת האחרונה קידם עווד מתווי טרור נגד כוחות הצבא ואזרחי מדינת ישראל, ופעל לשיקום היכולות הצבאיות של חמאס. עוד הודגש כי כוחות פיקוד הדרום נותרים פרוסים במרחב בהתאם להסכם וימשיכו לפעול להסרת כל איום.
