מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 28°c
באר שבע 30°c
חיפה 25°c
ירושלים 26°c
בית שמש 28°c
בני ברק 28°c
אשדוד 29°c
י"ז תשרי התשפ"ז | 28.09.2026
תל אביב 28°c
באר שבע 30°c
חיפה 25°c
ירושלים 26°c
בית שמש 28°c
בני ברק 28°c
אשדוד 29°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מילביצקי הגיע לסוכה של דרעי: "לא נשכח לך את מה שעשית למען עולם התורה"

יו"ר ש"ס הרעיף שבחים על חבר הכנסת מהליכוד, שלא יכהן בקדנציה הבאה, בעקבות נאום שבו הגן על לומדי התורה במליאה. דרעי תקף בעקפין את הליכוד: "גם אם אחרים לא ידעו לכבד, אצלנו אתה אזרח כבוד"

מילביצקי הגיע לסוכה של דרעי: "לא נשכח לך את מה שעשית למען עולם התורה"
מילביצקי ודרעי בסוכה היום צילום: באדיבות המצלם

יו"ר ש"ס, אריה דרעי, אירח היום (שני) בסוכת התנועה את חבר הכנסת חנוך מילביצקי (הליכוד) וניצל את המעמד כדי להרעיף עליו שבחים יוצאי דופן בפני רבני התנועה וחברי הסיעה. מילביצקי, שכיהן כיו"ר ועדת הכספים ואינו צפוי לכהן בכנסת הבאה, זכה לחיבוק חם מנהיג ש"ס על רקע דברים שנשא בעבר במליאת הכנסת בזכות לומדי התורה.

"מצווה לפרסם עושה מצווה", אמר דרעי לנוכחים והציג את מילביצקי כמי ש"קידש שם שמים". בדבריו התייחס דרעי לנאום שנשא מילביצקי במליאת הכנסת במהלך דיון לילי על התקציב. "הוא עלה לדבר באמצע הלילה, זה אפילו לא היה דיון על הגיוס, ואמר לאופוזיציה את כל האמת בפנים: 'מי מחזיק פה את עם ישראל בארץ ישראל? אלה שיושבים ולומדים תורה ובזכותם אנחנו נמצאים כאן'".

דרעי הוסיף כי דבריו של חבר הכנסת מהליכוד ריגשו אותו עד דמעות: "אם כולם היו מדברים על לומדי התורה בגאווה, בנחישות ובבהירות כמו שהוא דיבר, מצבנו היום היה אחרת לגמרי. הצעירים לא היו מתבלבלים מההסתה נגד לומדי התורה".

בדבריו שיגר דרעי גם עקיצה מרומזת לעבר מפלגת השלטון, על רקע דחיקתו של מילביצקי ממוקדי ההשפעה בליכוד לקראת הבחירות הבאות. "אני וחבריי בתנועת ש"ס לא נשכח את זה לעולם", הצהיר דרעי, "גם אם אחרים בליכוד לא ידעו לכבד ולהוקיר מספיק את מה שעשית. מי שעשה טובה למען עולם התורה - הוא אצלנו אזרח כבוד".

חנוך מילביצקי אריה דרעי בחירות 2026

 צבע אדום

art