מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 26°c
באר שבע 23°c
חיפה 23°c
ירושלים 17°c
בית שמש 26°c
בני ברק 26°c
אשדוד 25°c
י"ז תשרי התשפ"ז | 28.09.2026
תל אביב 26°c
באר שבע 23°c
חיפה 23°c
ירושלים 17°c
בית שמש 26°c
בני ברק 26°c
אשדוד 25°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

היעד המבוקש חוזר: זו חברת התעופה שמחדשת את הטיסות

אחרי יותר משבעה חודשים: אייר אינדיה חוזרת להפעיל את הקו הישיר בין תל אביב לדלהי, עם חמש טיסות שבועיות במטוסי בואינג 777

היעד המבוקש חוזר: זו חברת התעופה שמחדשת את הטיסות
מטוס ממריא מנתב"ג צילום: Chaim Goldberg/Flash90

חברת התעופה ההודית אייר אינדיה צפויה לשוב ולהפעיל את קו הטיסות הישיר בין תל אביב לדלהי ביום חמישי הקרוב, 1 באוקטובר, לאחר השבתה שנמשכה יותר משבעה חודשים.

עם חידוש הפעילות תפעיל החברה חמש טיסות מדי שבוע, בימים ראשון עד חמישי, באמצעות מטוסי בואינג 777. בכך תהיה אייר אינדיה לחברת התעופה היחידה שמציעה בשלב זה טיסות ישירות בין ישראל להודו.

הפעלתו מחדש של הקו הישיר תחזיר לנוסעים מישראל אפשרות לטוס להודו ללא צורך בטיסת המשך. מדלהי ניתן להמשיך בטיסות של אייר אינדיה ליעדים שונים בדרום־מזרח אסיה ובאזור האוקיינוס השקט.

הפסקת הפעילות האחרונה של אייר אינדיה בקו לישראל החלה ב־28 בפברואר, בעקבות פרוץ המלחמה מול איראן וסגירת המרחב האווירי הישראלי. באותו יום כבר הייתה טיסה AI139 בדרכה מדלהי לישראל, אולם בעקבות המצב היא נאלצה לשנות את מסלולה ולנחות במומבאי.

לאחר מכן השעתה החברה את פעילותה באזור, והטיסות לתל אביב לא חודשו גם לאחר שאייר אינדיה החלה להחזיר בהדרגה טיסות ליעדים נוספים במזרח התיכון.

השעיית הקו הוארכה מספר פעמים. בסוף חודש מאי מסרה החברה כי בשלב זה לא תחזור להפעיל את הטיסות לנתב”ג לפחות עד סוף יולי, בשל ההתפתחויות הביטחוניות באזור.

הפסקת הטיסות הנוכחית מצטרפת לשורה של עצירות וחידושים בפעילות אייר אינדיה בישראל מאז 7 באוקטובר 2023. בתחילת 2026 חידשה החברה את הקו הישיר בין תל אביב לדלהי, אולם בתוך פחות מחודשיים הושעתה הפעילות פעם נוספת.

אייר אינדיה הודו טיסות נתב"ג (נמל התעופה בן גוריון)

 צבע אדום

art