מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 25°c
באר שבע 22°c
חיפה 23°c
ירושלים 17°c
בית שמש 25°c
בני ברק 25°c
אשדוד 24°c
י"ח תשרי התשפ"ז | 29.09.2026
תל אביב 25°c
באר שבע 22°c
חיפה 23°c
ירושלים 17°c
בית שמש 25°c
בני ברק 25°c
אשדוד 24°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

אבישי מועלם שעמד בלב פרשת "מקורבי בן גביר" פורש מהמשטרה

נצ"מ אבישי מועלם, מפקד ימ"ר ש"י לשעבר שנחקר בפרשת מקורבי בן גביר, צפוי לפרוש מהמשטרה ולהתמנות מיד לאחר מכן למנכ"ל עיריית טבריה

אבישי מועלם שעמד בלב פרשת "מקורבי בן גביר" פורש מהמשטרה
ניצב משנה אבישי מועלם צילום: Chaim Goldberg/Flash90

ניצב משנה אבישי מועלם, מפקד ימ"ר ש"י לשעבר שנחקר במח"ש במסגרת פרשת מקורבי השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, עוזב את המשטרה וצפוי להתמנות מיד לאחר פרישתו למנכ"ל עיריית טבריה. כך פרסם הערב גיא פלג בחדשות 12.

מועלם עמד במרכזה של חקירת מח"ש שנפתחה נגדו בחשד לעבירות שוחד והפרת אמונים. לפי החשד שנחקר, הוא ביצע פעולות חריגות במסגרת תפקידו ונמנע מפעולות נגד חשודים בפשיעה לאומנית יהודית, במטרה להשפיע על קידומו במשטרה.

במסגרת הפרשה נבדק גם החשד שמועלם הדליף לכאורה מידע מודיעיני מסווג לסביבתו של השר בן גביר, בתמורה לכאורה לקידומו. בעת התפוצצות הפרשה היה מועלם מועמד להתקדם לדרגת תת ניצב.

מועלם הכחיש את החשדות נגדו. בחקירתו טען כי מדובר ב"עלילת שווא", הכחיש שהדליף מידע לבן גביר וטען כי ברקע לחקירה עומד סכסוך מקצועי בינו לבין החטיבה היהודית בשב"כ. לדבריו, הוא סירב להפוך ל"חותמת גומי" של השב"כ בכל הנוגע למעצרים.

מח"ש מצדה הבהירה במהלך החקירה כי השב"כ לא יזם אותה ואינו מעורב בניהולה. לפי מח"ש, החקירה נפתחה בעקבות מידע מודיעיני שהגיע לצוות חשיפה באגף החקירות.

בהמשך, בדיקת הטלפון הנייד של מועלם העלתה לפי הפרסום ב-ynet נתונים שחיזקו את החשדות נגדו, לצד תכנים רבים שנמחקו מהמכשיר ושמח"ש פעלה לשחזר.

כעת, לאחר הפרשה והחקירה שליוו את סיום דרכו במשטרה, מועלם צפוי לעבור לזירה המוניציפלית: עם פרישתו מהמשטרה הוא אמור להתמנות לתפקיד מנכ"ל עיריית טבריה.

אבישי מועלם עיריית טבריה

 צבע אדום

art