מנכ"ל נאט"ו מארק רוטה: "קמפיין החבלה של רוסיה יוביל לתמיכה נוספת שלנו באוקראינה".
לראשונה בהיסטוריה: עם מעל 100 שנות תורה בלע"ה, יחבוט פוסק הדור ערבה בשעת החיתום, ושמותיכם יובאו אל המעמד לכל הישועות
מעמד 'ותיטיב לנו החתימה, מובטחים לחיים' יתקיים בעת חיבוט הערבה של רבינו משה שטרנבוך, בשעה שבה נחתם סופית דינה של השנה החדשה | לאחר החג יחתום הגר"מ על שטר 'מובטחים לחיים' עבור השותפים | כל הפרטים
-
בשיתוף קופת העיר | חרדים | כתבה שיווקית
עוד ימים ספורים, כשבבתי הכנסת יסיימו את ההקפות וייטלו את הערבות לחבטה, יתקיים בביתו של פוסק הדור רבינו משה שטרנבוך שליט"א מעמד שלא נראה כמותו. לראשונה בהיסטוריה, יצורפו תורמי קופת העיר אל חיבוט הערבה של הגר"מ, ושמותיהם יובאו אל המעמד שכותרתו 'ותיטיב לנו החתימה, מובטחים לחיים'.
הושענא רבה נחשב מדורי דורות ליום שבו נחתם סופית הדין שנגזר בראש השנה וביום הכיפורים. בספר הזוהר מבואר כי ביום זה יוצאים הפתקאות מבית דין של מעלה, ומכאן המנהג לאחל איש לרעהו 'פתקא טבא'. כל מי שעמד בימים הנוראים ושפך את ליבו יודע: עד הרגע הזה, השער עדיין פתוח.
גם לחבטת הערבות מקום מיוחד. חז"ל מלמדים כי מדובר ביסוד נביאים שנשתמר בישראל מימי חגי, זכריה ומלאכי, ובספרי הקבלה מבואר כי בחבטה זו נמתקים הדינים. כאשר החבטה נעשית בידי צדיק הדור, בשעה שבה נחתמים הגורלות, היא הופכת לרגע של עת רצון מיוחדת.
לתרומה ולהעברת שמות למעמד מובטחים לחיים הקליקו כאן>>>
הכינוי של רבנו, הגאון הרב משה שטרנבוך, 'משה איש האלוקים' מקבל משמעות נוספת: למחרת הושענא רבה, בשמחת תורה, יקראו בכל קהילות ישראל את הפסוק "וזאת הברכה אשר ברך משה איש האלוקים את בני ישראל". ברכתו של משה רבינו ע"ה, שחתמה את התורה כולה, היא הרקע שעליו מבקשים כעת אלפי יהודים להסתופף בצל ברכתו של משה שבדורנו.המעמד מיועד לתורמי קופת העיר, והכספים יופנו לסיוע למשפחות הנתמכות בקופה: אלמנות, יתומים ומשפחות שנקלעו לשבר. שלמה המלך כבר לימד "וצדקה תציל ממוות", והשילוב בין מצוות הצדקה לבין שעת החיתום נושא עמו הזדמנות נדירה לפתוח את השנה החדשה בזכות גדולה.
השותפות במעמד נעשית בשתי דרכים. התורמים סך של 213 שקלים יוכלו להעביר את שמותיהם, ושמותיהם יובאו אל מעמד חיבוט הערבה. המבקשים להתחבר לזכות לאורך השנה כולה, יוכלו לתרום 213 שקלים מדי חודש במשך 13 חודשים, כמניין חודשי שנת תשפ"ז המעוברת, ולאחר החג יחתום הגר"מ על שטר 'מובטחים לחיים' עבורם.
בקופת העיר מדגישים כי מסירת השמות תתאפשר עד ערב הושענא רבה בלבד, כדי שיגיעו אל המעמד בזמן.
