מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 24°c
באר שבע 21°c
חיפה 22°c
ירושלים 16°c
בית שמש 24°c
בני ברק 22°c
אשדוד 23°c
כ' תשרי התשפ"ז | 01.10.2026
תל אביב 24°c
באר שבע 21°c
חיפה 22°c
ירושלים 16°c
בית שמש 24°c
בני ברק 22°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

סיקור התקשורת העולמית: סעודיה והאמירויות ניסו להצניע את הדרמה

מהניו יורק טיימס ועד ה-BBC: כלי התקשורת המובילים בעולם סיקרו בהרחבה את ניסיון הפיגוע ואירוע החטיפה בטיסה מדובאי לתל אביב

סיקור התקשורת העולמית: סעודיה והאמירויות ניסו להצניע את הדרמה
מטוס, אילוסטרציה צילום: AI

הדרמה הדרמטית בשמי המזרח התיכון שהפכה היום (רביעי) למוקד החדשות הבוער בכלי התקשורת המובילים בעולם, החלה כאשר טיסת חברת "פליי דובאי" מדובאי לתל אביב הפכה לסיוט מתמשך בגובה 34 אלף רגל.

בעקבות עימות אלים וניסיון של אחד הטייסים לרסק את המטוס שעליו 174 נוסעים, שודרו אותות מצוקה וקוד חטיפה שהקפיצו את מערכת הביטחון בישראל והזניקו מטוסי קרב. בעוד כלי התקשורת הבינלאומיים מהניו יורק טיימס והוושינגטון פוסט ועד ה-BBC, CNN והדיילי מייל, סיקרו את צניחתו החדה של המטוס, את מראות הדם בתא הטייס ואת נחיתת החירום בטאבוק שבדרום סעודיה, התברר כי אומץ לבם של נוסעים ישראליים ואנשי צוות שמנעו אסון קולוסאלי הפך את האירוע לאחד המטלטלים והמדוברים ביותר בשנים האחרונות.

הסיקור פי שהופיע בכלי התקשורת המובילים בעולם:

הוושינגטון פוסט: דיווח על טיסת הנוסעים שעשתה דרכה מדובאי לתל אביב ונחתה נחיתת חירום בסעודיה בעקבות מאבק אלים בתא הטייס, שהפעיל אות מצוקה של חטיפה והביא להזנקת מטוסי קרב ישראליים. העיתון תיאר זאת כאירוע שהכניס את המזרח התיכון לכוננות גבוהה.

רשת BBC: סיקרו את שידור קוד החירום והחטיפה (7500) מעל שמי ירדן, את הסטת המטוס לנחיתת חירום בעיר טאבוק שבסעודיה, ואת הדיווחים הראשוניים ממערכת הביטחון בישראל על כך שהאירוע נבע מעימות חריג וקטטה אלימה בין טייסים בתא הטייס, לצד מעורבות נוסעים ואנשי צוות ששהו על הסיפון.

רשת CNN: התמקדו בדרמה סביב הפעלת קוד החירום וההתייעצויות הביטחוניות הדוחות שכינסו ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון ישראל כ"ץ, תוך הדגשת הדיווחים ממקורות ביטחוניים ישראליים על כך שהמטוס סטה ממסלולו ונחת בשלמותו בסעודיה בעקבות מאבק פנימי בין אנשי הצוות.

הדיילי מייל: דגש נרחב על עדויות הנוסעים המפחידות מהטיסה, הצניחה החדה בגובה של עשרות אלפי רגל, מראות הדם בתא הטייס, ותפקידם של הנוסעים הישראלים ואנשי הצוות הנוספים שמנעו אסון כבד על ידי השתלטות על הטייס המעורב בתקרית והנחתת המטוס בשלום בממלכה.

הניו יורק טיימס: סיקר בהרחבה את דרמת הטיסה מדובאי לתל אביב שהוסטה לנחיתת חירום בסעודיה. העיתון הדגיש כיצד האירוע החל לאחר שהטייס וטייס המשנה נקעו לעימות פיזי אלים בתא הטייס, שהוביל לשידור אותות מצוקה והפעלה חריגה של קוד חטיפה שהקפיץ את מערכת הביטחון בישראל ואת כוחות האוויר שלה, תוך התמקדות בהשתלשלות העניינים עד לנחיתת החירום המאובטחת בעיר טאבוק שבסעודיה.

הסיקור בתקשורת של איחוד האמירויות ושל סעודיה סביב התקרית בטיסת "פליי דובאי" התאפיין בגישה ממלכתית, מדודה ומרוסנת, השונה בתכלית מהדרמה והכותרות הראשיות המפציצות שנרשמו בישראל ובתקשורת המערבית.

איחוד האמירויות: כלי התקשורת המרכזיים באמירויות התמקדו בדיווחים רשמיים מטעם חברת התעופה "פליי דובאי" ורשויות התעופה, תוך הימנעות מוחלטת מהדגשה של היעד (תל אביב) או הלאום של הנוסעים. הדיווחים שמו דגש על כך שמדובר ב"תקרית חירום טכנית או מבצעית שהתרחשה באוויר", וכי המטוס הוסט לנחיתת חירום בשטח סעודיה משיקולי בטיחות לנוסעים. הודגש כי כלל הנוסעים והצוות פונו בשלום וכי נפתחה חקירה רשמית מול הרשויות המקומיות, מבלי להרחיב על החשדות לניסיון פיגוע או מאבק פנימי בין הטייסים.

סעודיה: בכלי התקשורת הסעודיים הסיקור היה מצומצם וענייני אף יותר. הדגש ניתן על שיתוף הפעולה המהיר של רשויות התעופה בממלכה ושל נמל התעופה בטאבוק בקליטת טיסת החירום האזרחית והענקת סיוע רפואי ולוגיסטי לנוחתים. העיתונות המקומית והרשמית בסעודיה שמרה על פרופיל נמוך בנוגע לזהות הנוסעים או לנסיבות החריגות של האירוע, והציגה את נחיתת המטוס כאירוע בטיחותי שוטף המטופל לפי פרוטוקולים בינלאומיים סטנדרטיים.

סעודיה דובאי תל אביב

 צבע אדום

art