ינון מגל: איזו בושה שבגץ לא נתן פסק דין. מטורף כמה שמאל בית המשפט העליון שלנו שהוא מעדיף לא לפסול ערבי תומך טרור. (יהודים אין לו בעיה לפסול) כאילו לא היה 7.10
גוגל נגד האיחוד האירופי: מסרבת לפתוח את אנדרואיד ולשתף נתוני חיפוש
החברה פנתה לבית המשפט נגד שתי החלטות מכוח חוק השווקים הדיגיטליים. גוגל טוענת שהן עלולות לפגוע בפרטיות ובאבטחה, בעוד האיחוד טוען שהוטמעו מנגנוני הגנה
גוגל פתחה חזית משפטית חדשה מול האיחוד האירופי והגישה ערעורים נגד שתי החלטות מחייבות שניתנו לה ביולי במסגרת חוק השווקים הדיגיטליים, ה-DMA.
ההחלטה הראשונה נוגעת לאנדרואיד. האיחוד דורש מגוגל לאפשר לעוזרי AI מתחרים לקבל גישה דומה ליכולות מערכת ההפעלה שזמינות לשירותים של גוגל, ובהם ג'מיני. המטרה היא לאפשר לשירותים כמו אלה של OpenAI ואחרים להתחרות בתנאים שווים יותר.
ההחלטה השנייה מחייבת את גוגל לשתף עם מנועי חיפוש מתחרים ועם שירותי AI מסוימים נתונים שמקורם בחיפוש גוגל, ובהם מידע על דירוגים, שאילתות, הקלקות וצפיות. האיחוד מדגיש שהמידע אמור לעבור אנונימיזציה לפני השיתוף.
גוגל טוענת שהדרישות מרחיקות לכת מדי ועלולות לחשוף מידע רגיש על משתמשים ולהחליש מנגנוני אבטחה באנדרואיד. החברה מזהירה במיוחד מפני שיתוף של מידע שמקורו בשאילתות חיפוש אישיות, שלדבריה עלולות לכלול נושאים רגישים כמו בריאות, מערכות יחסים ומידע פרטי אחר.
באיחוד האירופי דוחים את הטענות ואומרים שההחלטות כוללות מנגנוני הגנה על פרטיות ואבטחה, ובהם שיטת אנונימיזציה רב שכבתית ואפשרות של גוגל לבדוק אם שיתוף מידע עם גורם מסוים יוצר סיכון משמעותי.
גם DuckDuckGo, שמתחרה בגוגל בתחום החיפוש, תמכה בעמדת האיחוד וטענה שמנגנוני האנונימיזציה מספקים וכי הערעור של גוגל עלול בעיקר לעכב את יישום הדרישות.
שתי ההחלטות אמורות להיכנס ליישום במהלך השנה הקרובה, אך הערעורים עשויים לעכב או לשנות את אופן הביצוע שלהן.
