עמית סגל: לשכת שר הביטחון: שר הביטחון ישראל כ"ץ הנחה את צה"ל להגביר דריכות ולהיות ערוך לכל תרחיש אפשרי בעזה לקראת יום ה-7 באוקטובר שיחול מחר, וזאת לנוכח מידעים על כוונות חמאס לנסות לייצר מתקפות ופיגועים מול כוחותינו בעזה ביום הזה. נגיב על פגיעה בכוחותינו - מעבר לכל פרופורציות
דרמה לילית במודיעין: המונים פרצו לבניין - והמשטרה הצבאית ויתרה על מעצר בחור הישיבה
כוחות המשטרה הצבאית הגיעו באישון ליל לביתו של בחור ישיבה המוגדר עריק | מערכת “צבע שחור” הזניקה למקום בחורי ישיבות ואברכים, המפגינים פרצו את מחסומי המשטרה והצליחו להגיע עד סמוך לדירה שבה שהו אנשי המשטרה הצבאית | אחרי העימותים הושג הסדר: הבחור יישאר בביתו והמפגינים יתפזרו
לילה סוער במודיעין: ניסיון של המשטרה הצבאית לעצור בחור ישיבה המוגדר עריק הסתיים לאחר יותר משעה וחצי של מהומות ועימותים קשים, כאשר הכוחות ויתרו לבסוף על ביצוע המעצר והצעיר נותר בביתו.
האירוע החל לאחר חצות, כאשר אנשי המשטרה הצבאית הגיעו לבית ברחוב יער ירושלים בעיר, במטרה לעצור את הבחור. מדובר בצעיר מתחזק, בן למשפחה שאינה חרדית, הלומד בישיבת “אור החיים” בראשות הגאון רבי ראובן אלבז.
המידע על ניסיון המעצר הגיע בתוך זמן קצר למערכת “צבע שחור”, המפעילה מערך התרעות נגד מעצרי בחורי ישיבות. הקריאה הופצה במהירות, ובתוך זמן קצר החלו לזרום למקום בחורי ישיבות ואברכים מערים חרדיות, בהם רבים ממודיעין עילית.
ככל שחלפו הדקות גדל מספר המפגינים, ובמקביל הוזעקו למקום כוחות משטרה נוספים שניסו לחסום את הגישה לבניין ולאפשר לאנשי המשטרה הצבאית להשלים את המעצר ולצאת מהמקום.
אלא שההמונים הצליחו בשלב מסוים לפרוץ את מעגלי המשטרה ולהיכנס לתוך הבניין. במקום התפתחו עימותים קשים בין המפגינים לשוטרים, כאשר חלק מהמפגינים הצליחו להתקדם בתוך הבניין ולהגיע עד סמוך לבית שבו שהו אנשי המשטרה הצבאית יחד עם הבחור.
העימות נמשך למעלה משעה וחצי. הכוחות ניסו במשך זמן ממושך לפנות את המפגינים ולאפשר את הוצאת הבחור מהבניין, בעוד ההמון המשיך לחסום את דרכי הגישה ולמנוע את השלמת המעצר.
לבסוף, לאחר שהאירוע הלך והסלים ומספר המפגינים במקום גדל, הושגה הבנה בין הצדדים שלפיה המשטרה הצבאית לא תוציא את הבחור מהבית ולא תעצור אותו הלילה, ובתמורה יתפזרו המפגינים מהמקום.
בעקבות ההסכמה החלו ההמונים לעזוב את האזור, והאירוע החריג הגיע לסיומו ללא מעצרו של בחור הישיבה.
במהלך האירוע מסרה המשטרה כי שוטרי תחנת מודיעין פועלים במקום בעקבות הפרת סדר שהתפתחה על רקע פעילות המשטרה הצבאית למעצר עריק, וכי כוחות רבים פועלים במקום לחילוץ אנשי המשטרה הצבאית ולהשבת הסדר.





