מבזקים מבזקים + רגעים צבע אדום
תל אביב 24°c
באר שבע 21°c
חיפה 22°c
ירושלים 17°c
בית שמש 24°c
בני ברק 23°c
אשדוד 22°c
כ"ו תשרי התשפ"ז | 07.10.2026
תל אביב 24°c
באר שבע 21°c
חיפה 22°c
ירושלים 17°c
בית שמש 24°c
בני ברק 23°c
אשדוד 22°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

נתניהו מזהיר: "חמאס ינסה לאתגר ולהשפיע על הבחירות"

ראש הממשלה בפתח ישיבת הממשלה: "דווקא משום שחמאס כל כך חלש, הוא ינסה לאתגר אותנו בשארית כוחותיו לקראת הבחירות. אנחנו ערוכים לכך ונסכל ניסיונות כאלה"

נתניהו מזהיר: "חמאס ינסה לאתגר ולהשפיע על הבחירות"
רה"מ נתניהו בישיבת הממשלה היום צילום: לע"מ

ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס הבוקר (שלישי) בפתח ישיבת הממשלה לאפשרות שחמאס ינסה לבצע פיגועים לקראת הבחירות במטרה להשפיע על תוצאותיהן, והזהיר כי ישראל תגיב בעוצמה אם הארגון ינסה לעשות זאת.

״דווקא משום שהחמאס כל כך חלש, הוא ינסה לאתגר אותנו בשארית כוחותיו לקראת הבחירות כדי לנסות להשפיע עליהן״, אמר נתניהו. ״אנחנו ערוכים לכך, אנחנו קודם כל נסכל ניסיונות כאלה, ובכל מקרה נגיב על כך בעוצמה אדירה אם הם יעשו את הטעות הזאת״.

נתניהו אמר כי בשלוש השנים האחרונות ישראל חיסלה כ-4,000 מתוך כ-6,000 מחבלי חמאס, והצהיר: ״לאף אחד מהם אין חסינות. נגיע לכולם ושלטון החמאס בעזה ימוגר״.

בהמשך התייחס ראש הממשלה למצבה של ישראל לאחר המלחמה. ״הפכנו את הקערה על פיה. מדינת ישראל היא המדינה החזקה ביותר במזרח התיכון, אויבינו חלשים מאי פעם״, אמר.

נתניהו התייחס גם לשיקום יישובי עוטף עזה ולחזרת התושבים לבתיהם. לדבריו, כ-90% מהתושבים כבר שבו, ובאזור מתקיימת תנופת בנייה ושיקום. ״זהו ניצחון הרוח על הרוע, ניצחון ישראל על אויביה״, אמר.

לדבריו, מגמה דומה מתרחשת גם בצפון: ״אותו הדבר בדיוק קורה גם בצפון״.

בסיום דבריו פנה נתניהו לאויבי ישראל והזהיר אותם מפני ניסיון לנצל את תקופת הבחירות: ״אני אומר לכל אויבינו: תראו מה עשינו לכם בשבע חזיתות במלחמת התקומה. אל תתעסקו איתנו״.

בנימין נתניהו חמאס ישיבת ממשלה

 צבע אדום

art