רוסיה החלה לבצע פעולות חבלה נגד חברות דניות המספקות ציוד לאוקראינה, לאחר שהגיעה למסקנה כי ניסיונות השיבוש הרחבים יותר שלה לא הצליחו לצמצם את התמיכה הצבאית בקייב, כך אמרה בכירה במודיעין הדני
ישראל יוצאת - וחיזבאללה נכנס: הפעילות שנחשפה בדרום לבנון
אנשי הארגון כבר פועלים באזורי הפיילוט באמצעות גורמים מקומיים ובכסות אזרחית | המטרה: איסוף מודיעין, בקרת נזקים והעמקת האחיזה בשטח
השטח מתפנה, וחיזבאללה מנצל את ההזדמנות: באזורי הפיילוט בדרום לבנון, שהוגדרו במסגרת ההסכם בין ישראל ללבנון, מתקיימת פעילות של ארגון הטרור.
לפי הדיווח בכאן חדשות, מדובר בנוכחות שאינה גדולה ובה פעילות שמתבצעת הרחק מהעין, באמצעות גורמים מקומיים ובכסות אזרחית. בחיזבאללה מנסים כך לאסוף מודיעין, לבצע בקרת נזקים ולהעמיק את האחיזה בשטח.
הפעילות מתאפשרת, בין היתר, על רקע חוסר הלהיטות של צבא לבנון להתעמת עם הארגון.
גורם פוליטי לבנוני מהמחנה האנטי חיזבאללה אמר לכאן חדשות: "המדינה הלבנונית לא עושה את המוטל עליה, אם בכל מקום שישראל יוצאת ממנו, חיזבאללה נכנס וזה רק מראה עד כמה קריטית סוגיית פירוק חיזבאללה מנשקו עוד לפני הנסיגה הישראלית".
