איתי בלומנטל: המטוס נבדק וקיבל אישור להמריא
נתניהו מזהיר מפני היפוך קנים: "תפגשו עוצמה שלא חלמתם עליה"
בביקור בקו התפר בשומרון, לצד שר הביטחון וקציני צה״ל, התייחס ראש הממשלה להתרעות הביטחוניות לקראת הבחירות, תקף את הדרישה להחזיר תושבים למחנות הפליטים ואמר: ״מי שישלוט בשטח הזה וישאר בו זה צה״ל״
ראש הממשלה בנימין נתניהו ביקר היום (שלישי) בקו התפר בשומרון, יחד עם שר הביטחון, ראש המל״ל ומפקד פיקוד המרכז. במהלך הביקור קיבל סקירה ממפקדי צה״ל, שב״כ ומג״ב על מאמצי ההגנה על יישובי קו התפר ועל פעילות הכוחות בכפרים, הכוללת מעצר מחבלים, החרמת אמצעי לחימה וסיכול איומים ביטחוניים.
במהלך הביקור התייחס נתניהו להתרעות הביטחוניות לקראת הבחירות והזהיר את האויבים מפני ניסיון לפגוע בישראל. ״אנחנו ערוכים לכל תרחיש, כולל מה שקרוי היפוך קנים. צה״ל הציג בפניי ובפני שר הביטחון תוכנית עזה וחזקה. במקרה כזה, אני לא מציע לאויבים שלנו לנסות אותנו. תפגשו כאן עוצמה שלא חלמתם עליה״, אמר.
ראש הממשלה הדגיש כי ישראל לא תאפשר נוכחות של צבא ערבי ממערב לירדן. ״צריך להבין, אנחנו דקות מנתניה, דקות מקו החוף. המותניים הצרות של ישראל כבר לא יהיו צרות. אנחנו שומרים מהירדן ועד הים. מדינה שלנו, שליטה שלנו״, אמר.
בסיום הביקור התחייב נתניהו להמשיך ולפעול לחיזוק הביטחון באזור, וציין את הקמת היישובים והחוות ביהודה ושומרון. ״אנחנו נמשיך לשמור על ביטחון ישראל כאן, בקו התפר, בכל מקום. אנחנו מקימים יישובים כאן, למעלה מ-104, והרבה חוות. אנחנו שומרים על ביטחון מדינת ישראל״, סיכם.
