קרן בצלאל: הבחירות לכנסת ה-26 יצאו לדרך עם פתיחת קלפיות בוולינגטון שגרירות ישראל בניו זילנד בשעה 23:00 שעון ישראל. אח"כ יצביעו בשגרירות פיג'י ואז קנברה באוסטרליה - ומשם ינועו מערבה עם השמש
בניגוד להנחיות: לוחמים תועדו עולים לאוטובוס של איזנקוט
חיילים ששבו מפעילות מבצעית בגבול הצפון הוסעו בכלי רכב שנשא פרסומת למפלגתו של גדי איזנקוט, אף שפקודות צה"ל אוסרות על שימוש בהסעות הכוללות תעמולה פוליטית
לוחמים ששבו מפעילות מבצעית בגבול הצפון תועדו היום (רביעי) בשעות הצהריים עולים לאוטובוס הנושא את מיתוג מפלגת “ישר” בראשות גדי איזנקוט. זאת, בניגוד להנחיות צה”ל האוסרות על הסעת חיילים בכלי רכב הנושאים פרסום פוליטי.

בעקבות מקרים דומים שאירעו בעבר, הופצה באמצע חודש אוגוסט הנחיה למפקדים האוסרת על העלאת חיילים לאוטובוסים המשמשים פוליטיקאים או נושאים מיתוג פוליטי.
בעקבות התיעוד היום, הנחה ראש אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה, במסגרת הערכת מצב פנימית, להקפיד על יישום ההנחיות ולמנוע העלאת חיילים לכלי רכב כאלה.
לפי ההנחיה, במקרה שבו מגיע רכב הנושא מיתוג פוליטי, על המפקדים להבהיר לחיילים כי אין לעלות עליו ולדאוג באופן מיידי להסעה חלופית.

מדובר צה”ל נמסר בתגובה לתיעוד: “מדובר בתקלה נקודתית של חברת הסעות חיצונית המספקת שירותי הסעה לצה”ל”. עוד נמסר כי בעקבות המקרה דרש צה”ל ממשרד הביטחון, האמון על ההתקשרות עם ספקי ההיסעים, לזמן את מנהל החברה לוועדת בירורים.
בצה”ל הבהירו כי “במסגרת ההנחיות שניתנו לחברות ההסעות, חל איסור על קיום תעמולה פוליטית במסגרת ובקרב משרתי צה”ל. בכלל זה, אין לאסוף או להסיע חיילים ברכב הנושא פרסום או מיתוג פוליטי, גם כאשר האיסוף מתבצע בשטח אזרחי. כמו כן, רכב הנושא פרסום פוליטי לא יורשה להיכנס בשערי צה”ל”.
