מבזקים מבזקים + רגעים צבע אדום
תל אביב 26°c
באר שבע 27°c
חיפה 24°c
ירושלים 24°c
בית שמש 26°c
בני ברק 26°c
אשדוד 27°c
ד' חשון התשפ"ז | 15.10.2026
תל אביב 26°c
באר שבע 27°c
חיפה 24°c
ירושלים 24°c
בית שמש 26°c
בני ברק 26°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

ניצחון לנתניהו: יהודה אליהו ימשיך לכהן כמ"מ מנכ"ל רמ"י

בית המשפט העליון דחה את עתירות ארגוני השמאל ופסק בניגוד לעמדת היועצת המשפטית לממשלה, כי יהודה אליהו יוכל להישאר בתפקידו ברשות מקרקעי ישראל. השר סמוטריץ' בירך: "נעתיק את מהפכת ההתיישבות מיו"ש לנגב ולגליל"

ניצחון לנתניהו: יהודה אליהו ימשיך לכהן כמ"מ מנכ"ל רמ"י
כסאות השופטים בבית המשפט העליון צילום: Yossi Zamir/POOL

בג"ץ הכריע כי יהודה אליהו ימשיך לכהן כממלא מקום מנכ"ל רשות מקרקעי ישראל (רמ"י). הפסיקה התקבלה לאחר שבית המשפט דחה את העתירות שהגישו ארגוני שמאל נגד המינוי, ופסק בניגוד מוחלט לעמדתה של היועצת המשפטית לממשלה.

החלטת בית המשפט מהווה הישג משמעותי עבור ראש הממשלה בנימין נתניהו והשר בצלאל סמוטריץ', שרואים ברמ"י זרוע ביצועית מרכזית לקידום מדיניותם הקרקעית.

בתגובה להכרעת הדין, הדגיש סמוטריץ' את החשיבות האסטרטגית של המהלך לעתיד המדינה. "אני שמח שיהודה אליהו, שהוכיח יכולת ביצוע ועשייה מרשימות, ימשיך לכהן בתפקידו ולהעתיק את המהפכה לנגב ולגליל", מסר השר, והוסיף כי רשות מקרקעי ישראל היא אחד הכלים העיקריים שבאמצעותם מתכננת הממשלה "להעתיק את מהפכת ההתיישבות מיהודה ושומרון".

עם קבלת פסק הדין, הוארך מינויו של יהודה אליהו למנכ"ל רמ"י באופן רשמי, כאשר לאחר שיחת הבהרה ששר הבינוי והשיכון חיים כץ קיים עם יהודה אליהו בהשתתפות ראש הממשלה בנימין נתניהו וליבון העניינים, השר חתם על הארכת תפקידו של יהודה אליהו כממלא מקום מנהל רשות מקרקעי ישראל.

כץ הגיב ואמר כי: "אני מברך על החלטת בג"ץ, מאמין בשיתוף הפעולה לקידום ההתיישבות היהודית בגליל ובנגב ובכל חלקי ארץ ישראל ומאריך את כהונתו של יהודה אליהו בשלושה חודשים כממלא ממקום ו/או כמינוי קבוע, מה שיגיע קודם."

בצלאל סמוטריץ בנימין נתניהו

 צבע אדום

art