מבזקים מבזקים + רגעים צבע אדום
תל אביב 31°c
באר שבע 31°c
חיפה 30°c
ירושלים 28°c
בית שמש 30°c
בני ברק 31°c
אשדוד 32°c
י"ב חשון התשפ"ז | 23.10.2026
תל אביב 31°c
באר שבע 31°c
חיפה 30°c
ירושלים 28°c
בית שמש 30°c
בני ברק 31°c
אשדוד 32°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

הפתעה בבקבוק שמפו: 37 נחשים ארסיים התגלו במזוודת כבאי ממקסיקו

בדיקת סמים שגרתית בשדה תעופה בגרמניה הובילה לחשיפת 92 זוחלים מוברחים בתוך גרביים ובקבוקי טיפוח. חלק מבעלי החיים לא שרדו את המסע, והאזרח המקסיקני גורש בחזרה לטורקיה

הפתעה בבקבוק שמפו: 37 נחשים ארסיים התגלו במזוודת כבאי ממקסיקו
החיות שנתפסו במכס בגרמניה צילום: רשות המכס בגרמניה

בודקי המכס בנמל התעופה קלן/בונה שבגרמניה הופתעו לגלות הברחה יוצאת דופן: 37 נחשים ארסיים חיים ו-55 לטאות במזוודתו של כבאי בן 45 ממקסיקו. הנוסע, שהגיע ממקסיקו סיטי דרך איסטנבול, עורר את חשדם של הבודקים בעקבות התנהגות עצבנית ותשובות סותרות לגבי יעד נסיעתו. בדיקת חומרים על כפות ידיו הראתה שרידי קוקאין, מה שהוביל לחיפוש קפדני במטלטליו בחיפוש אחר סמים מוברחים.

כאשר פתחה אחת הבודקות בקבוק שמפו במזוודה, היא גילתה בתוכו נחשים חיים. בחינה מעמיקה של המטען חשפה עשרות קופסאות פלסטיק, בקבוקי קרם וגרביים מגולגלים שבהם נדחסו הזוחלים בתנאים קשים. בין בעלי החיים שנתפסו זיהו המומחים צפעונים, נחשי פעמונים, סלמנדרות ולטאות שונות. חלק מזוחלים אלה לא שרדו את הדרך הממושכת ללא מים ומזון.

בחקירתו טען כי לקח עמו את בעלי החיים כמחווה לידיד ברזילאי, וכי אינו יודע אילו זנים בדיוק הועברו לידיו. ינס אהלנד, דובר המכס הראשי בקלן, ציין כי מדובר בתפיסה יוצאת דופן: "הבודקים שלנו מורגלים במציאות יוצאות דופן במזוודות, אך אירוע כזה של עשרות נחשים ארסיים ולטאות ממקסיקו עוד לא היה לנו".

וטרינר מטעם עיריית קלן דאג להעברת הטיפול בזוחלים באופן מיידי לחוות נחשים ליד בראונשווייג. למחרת בבוקר סורבה כניסתו של האזרח המקסיקני לגרמניה, והוא הוחזר בטיסה לאיסטנבול. במכס הגרמני ציינו כי במהלך השנה החולפת נרשמו במדינה למעלה מ-1,300 תפיסות של כ-56,600 בעלי חיים וצמחים מוגנים, כאשר יותר מ-90% מהם אותרו בבדיקות בדואר ובנמלי תעופה.

גרמניה נחשים לטאות טורקיה מקסיקו

 צבע אדום

art