מבזקים מבזקים + רגעים צבע אדום
תל אביב 25°c
באר שבע 26°c
חיפה 24°c
ירושלים 22°c
בית שמש 24°c
בני ברק 25°c
אשדוד 25°c
י' חשון התשפ"ז | 21.10.2026
תל אביב 25°c
באר שבע 26°c
חיפה 24°c
ירושלים 22°c
בית שמש 24°c
בני ברק 25°c
אשדוד 25°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

גפני נגד נתניהו: "הלכתי איתו כל השנים, לא קיבלתי חברות"

העימות סביב אישור עמותות לפי סעיף 46 מחריף: נתניהו הנחה את ח”כ מילביצקי לקדם את הרשימה, למרות התנגדות החרדים להוצאת מוסדות תורניים ממנה. גפני תקף את ראש הממשלה: “אני מאוכזב מאוד, והוא יודע מה המשמעויות של מה שקרה היום”

גפני נגד נתניהו: "הלכתי איתו כל השנים, לא קיבלתי חברות"
חה"כ גפני הבוקר בוועדת הכספים צילום: Chaim Goldberg/Flash90

עימות חריף בין הליכוד למפלגות החרדיות סביב אישור עמותות לפי סעיף 46 לפקודת מס הכנסה: ראש הממשלה בנימין נתניהו הנחה את יו”ר ועדת הכספים, ח”כ חנוך מילביצקי, להעלות את רשימת העמותות לדיון ולקדם את אישורה, למרות התנגדות הנציגים החרדים, הטוענים כי מוסדות חרדיים הוצאו ממנה באופן מפלה.

הסוגיה עומדת במוקד מחלוקת ממושכת בין החרדים לבין היועצת המשפטית לממשלה, לאחר שבקשות של עמותות חרדיות, ובהן מוסדות תורניים, נותרו מחוץ לרשימות המיועדות לאישור. לטענת הנציגים החרדים, המוסדות לא נבדקו לגופם ולא הוכח כי אינם עומדים בקריטריונים הנדרשים. בליכוד הנחו להשלים את המהלך עוד לפני הבחירות, אך החרדים התנגדו לאישור המתווה במתכונתו הנוכחית.

בדיון שהתקיים היום בוועדת הכספים תקף יו”ר דגל התורה, ח”כ משה גפני, את התנהלות הממשלה ואת מעורבותו של נתניהו בקידום הרשימה תוך השארת הישיבות מחוץ לה.

“שאלתי את אנשי רשות המסים: האם בדקתם את הבקשות שממתינות כבר שנתיים? האם מצאתם שהמוסדות האלה אינם עומדים בקריטריונים? התשובה הייתה שלילית. לא הייתה שום בדיקה”, אמר גפני.

בהמשך החריף את הטון נגד היועצת המשפטית: “באה היועצת המשפטית, כאילו היא הקיסר, אומרת ‘תוציאו אותם מהרשימה’ ואף אחד לא אומר לה מילה. ישיבה ששומרת חוק ועומדת בכל הדרישות, מדינת ישראל לא מכירה בה”.

גפני אף הפנה את חיצי הביקורת ישירות לראש הממשלה: “אני לא מבין למה ראש הממשלה היה צריך להתערב ולגייס את האופוזיציה כדי לאשר את הרשימה הזאת, תוך השארת הישיבות בחוץ”.

בסיום דבריו הצהיר על אכזבתו מנתניהו והזהיר מפני השלכות האירוע: “הלכתי עם נתניהו כל השנים, ובתמורה לא קיבלתי חברות שאני יכול להתגאות בה. אני מאוכזב מאוד, והוא יודע מה המשמעויות של מה שקרה היום. אשתדל לתרום מרחוק לשינוי הזה”.

במקביל, יו”ר יהדות התורה, ח”כ יעקב אשר, העביר הבוקר מסר חריף לנתניהו בעקבות כוונת הליכוד לקדם את אישור הרשימה תוך הותרת חלק מהמוסדות החרדיים מחוץ לה. אשר הבהיר כי ימים ספורים לפני הבחירות, הליכוד נותן יד לעמדות היועצת המשפטית לממשלה ושר האוצר נגד המוסדות החרדיים.

“אי אפשר לדבר על משילות ולתת יד לאפליה, ואי אפשר לכנות אותנו שותפים וברגע האמת לפעול נגדנו”, הבהיר אשר.

בנימין נתניהו משה גפני ועדת הכספים

 צבע אדום

art