מבזקים מבזקים + רגעים צבע אדום
תל אביב 24°c
באר שבע 21°c
חיפה 22°c
ירושלים 19°c
בית שמש 24°c
בני ברק 23°c
אשדוד 22°c
י"א חשון התשפ"ז | 22.10.2026
תל אביב 24°c
באר שבע 21°c
חיפה 22°c
ירושלים 19°c
בית שמש 24°c
בני ברק 23°c
אשדוד 22°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

עשרות מטוסי חיל האוויר הגיעו עד גבול איראן: האמריקאים חושדים - זו הסיבה לגיחה

שרות מטוסי קרב ותדלוק ישראליים חלפו מעל סוריה ועיראק והתקרבו לגבול איראן לפני ששבו לישראל. בירושלים עדכנו מראש את וושינגטון והציגו את הפעולה כתרגיל הרתעה, אך מקורות אמריקניים טוענים כי התרשמו שישראל קיוותה לעורר תגובה איראנית שתספק עילה לתקיפה

עשרות מטוסי חיל האוויר הגיעו עד גבול איראן: האמריקאים חושדים - זו הסיבה לגיחה
מטוס חיל האוויר צילום: דובר צה"ל

עשרות מטוסי קרב ומטוסי תדלוק של חיל האוויר ביצעו השבוע גיחה חריגה שהגיעה עד לגבול איראן, לאחר שחלפו מעל סוריה ועיראק. לפי דיווח הערב (רביעי) בחדשות 12, ישראל עדכנה מראש את ארצות הברית על הפעולה והציגה אותה כתרגיל שנועד להרתיע את טהרן, אך מקורות אמריקניים טוענים כי התרשמו שלישראל הייתה מטרה נוספת.

על פי הדיווח, המבוסס על מקורות אמריקניים, הגיחה התבצעה בלילה שבין שני לשלישי. עשרות המטוסים הישראליים חלפו במרחב האווירי של סוריה ועיראק, התקרבו לגבול האיראני ולאחר מכן שבו לישראל.

בירושלים הציגו בפני האמריקנים את הפעולה כתרגיל צבאי שנועד להעביר מסר הרתעתי לאיראן. אלא שלדברי המקורות, בוושינגטון התרשמו כי בישראל קיוו שהגיחה תעורר תגובה איראנית, שתוכל לספק עילה לתקיפה ישראלית.

הטענה בנוגע לכוונה לעורר תגובה איראנית מבוססת על התרשמות המקורות האמריקניים, ולא על הצהרה ישראלית רשמית. לפי הדיווח, האמריקנים קיבלו עדכון על הגיחה מראש, לפני שעשרות המטוסים יצאו לכיוון איראן.

איראן חיל האוויר מטוסי קרב ארצות הברית (ארה"ב) צה"ל

 צבע אדום

art