מבזקים מבזקים + רגעים צבע אדום
תל אביב 25°c
באר שבע 22°c
חיפה 27°c
ירושלים 23°c
בית שמש 25°c
בני ברק 29°c
אשדוד 25°c
י"ב חשון התשפ"ז | 23.10.2026
תל אביב 25°c
באר שבע 22°c
חיפה 27°c
ירושלים 23°c
בית שמש 25°c
בני ברק 29°c
אשדוד 25°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

התחמושת שנמצאה ברכב והפיגוע הגדול שנמנע: פרטים חדשים מהפיגוע הקשה

חמישה בני אדם נפצעו בפיגוע הירי הקשה בצומת יהודה, שניים מהם באורח אנוש | כעת מתבררים פרטים חדשים על כוונת המחבלים לבצע פיגוע חמור בהרבה, ועל המחסום הצבאי שככל הנראה שיבש את תוכניתם

התחמושת שנמצאה ברכב והפיגוע הגדול שנמנע: פרטים חדשים מהפיגוע הקשה
כוחות צה"ל פועלים בזירה צילום: דובר צה"ל

פרטים חדשים המתבררים הבוקר (שישי) בעקבות פיגוע הירי הקשה בצומת יהודה, סמוך לחברון, מעלים את החשש כי שני המחבלים שחוסלו בידי כוחות צה”ל תכננו לבצע פיגוע גדול וחמור בהרבה מזה שהתרחש בפועל. אחרי הערכת המצב בשטח, עולה כי ברכב שבו נסעו המחבלים נמצאה כמות גדולה של תחמושת, ובמערכת הביטחון מעריכים כי השניים התכוונו להמשיך בדרכם ולבצע פיגוע גדול נגד אזרחים.

בדרך לפיגוע קשה - עם לוחית זיהוי ישראלית

שני המחבלים הגיעו למרחב ברכב בעל לוחית רישוי ישראלית. ההערכה הראשונית היא כי מחסום ארעי שהציבו כוחות צה”ל באזור שיבש את תוכניתם, והוביל לפיגוע הירי.

האירוע החל בסביבות השעה 07:15, כאשר התקבל דיווח על ירי בכביש 35, סמוך לצומת יהודה שבמרחב חטיבת יהודה. המחבלים, שהיו חמושים ברובה M16 ובאקדח, פתחו באש לעבר קבוצת ישראלים. במקום התפתחו חילופי ירי ממושכים עם כוחות הביטחון.

חומרת הפיגוע התבררה גם מתוך תיעוד שפרסם איש ההצלה עופר אוחנה, שהגיע לזירה בזמן שהירי עדיין נמשך. בתיעוד הוא נשמע מתאר כי במשך יותר מ-20 דקות נמשכים חילופי האש, וכי הירי מקשה על הכוחות לחלץ את הפצועים.

כוחות צה”ל הגיבו בירי, ובתום האירוע חוסלו שני המחבלים. בין הלוחמים שפעלו בזירה היו אנשי גדוד ארי של חטיבת החילוץ וההדרכה בפיקוד העורף, המוצבים באזור במסגרת פעילות מבצעית. לפי הדיווחים, גם כוחות הפיקוד של הגדוד וכוחות נוספים הוזנקו למקום ולקחו חלק בסיום האירוע.

חמישה בני אדם נפצעו בפיגוע. על פי מד”א, שניים מהפצועים הוגדרו בזירה במצב אנוש. שני פצועים נוספים פונו למרכז הרפואי שערי צדק בירושלים, שם נמסר כי מצבם בינוני, הם בהכרה ומצבם יציב. פצוע נוסף פונה לבית החולים הדסה עין כרם במצב קל ובהכרה מלאה.

צוותי ההצלה תיארו זירה מורכבת, שבה נאלצו לפעול תחת ירי. חובשי מד”א נכנסו למרחב באמצעות אמבולנס ממוגן ירי, חילצו פצועים והעניקו טיפול רפואי לצעירים שנפגעו מירי ומרסיסים.

הרמטכ”ל הנחה להיערך לתגבור נוסף

בעקבות הפיגוע והפרטים שהתבררו על אמצעי הלחימה שנשאו המחבלים, הרמטכ”ל, רב-אלוף אייל זמיר, הנחה להיערך לאפשרות של תגבור נוסף של פיקוד המרכז, בהתאם להתפתחויות ולצרכים המבצעיים.

במקביל, כוחות צה”ל ממשיכים בפעילות נרחבת באזור חברון. במרחב הוטל כתר על מספר כפרים, הוקמו מחסומים ונחסמו צירים. כוחות נוספים, ובהם לוחמי יחידת דובדבן וכלים אוויריים, הוזנקו לגזרה כדי לסייע בסריקות ובבדיקת האפשרות למעורבות גורמים נוספים בפיגוע.

מפקד פיקוד המרכז, אלוף אבי בלוט, ומפקד אוגדה 98 הגיעו אף הם למרחב האירוע, שם נמשכת הפעילות המבצעית.

הפיגוע התרחש בתקופה של כוננות ביטחונית גבוהה במיוחד. כבר ב-14 באוקטובר קיים הרמטכ”ל הערכת מצב בפיקוד המרכז, שכללה גם תצפית במרחב חטיבת יהודה, והתריע מפני אפשרות להסלמה בשל ריבוי ההתרעות הביטחוניות. במהלך אותה הערכה הדגיש כי הכוחות תוגברו וכי צה”ל נערך גם לניסיונות הפתעה.

ביום שני השבוע קיים זמיר הערכת מצב רב-זירתית נוספת, לקראת הבחירות לכנסת, והורה על העלאת המוכנות, עוצר יציאות ביחידות הצבא החל מיום חמישי, עיבוי נוכחות המפקדים ותגבור פיקוד המרכז בכוחות נוספים.

יהודה ושומרון פיגוע ירי אייל זמיר

 צבע אדום

art