מבזקים מבזקים + רגעים צבע אדום
תל אביב 25°c
באר שבע 24°c
חיפה 23°c
ירושלים 22°c
בית שמש 25°c
בני ברק 25°c
אשדוד 24°c
י"ג חשון התשפ"ז | 24.10.2026
תל אביב 25°c
באר שבע 24°c
חיפה 23°c
ירושלים 22°c
בית שמש 25°c
בני ברק 25°c
אשדוד 24°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

לפני הקלפיות: בליכוד מכינים את הקרקע לטענות על זיופים

במפלגת השלטון בוחנים טענות על הצבעה בחברה הערבית - עוד לפני שהתרחשו | בין החשדות: רעלות, שעות הצבעה נפרדות וגיל המפקחים

לפני הקלפיות: בליכוד מכינים את הקרקע לטענות על זיופים
נתניהו בסיעת הליכוד צילום: Yonatan Sindel/Flash90

בליכוד כבר נערכים לאפשרות של גל תלונות על זיופים בחברה הערבית, עוד לפני שהבחירות התקיימו. לפי הפרסום בחדשות 12, במפלגה בוחנים טענות הנוגעות לזיהוי נשים עם רעלות, הגעה של גברים ונשים בשעות נפרדות בקרב בדואים וגילם של מפקחי הבחירות.

אלא שלפי העובדות, אין בחלק מהדברים שנבדקים הפרה של כללי הבחירות. ועדת הבחירות מחייבת זיהוי והסרת רעלות, אין איסור על הגעה מרצון של קהילה בשעות מסוימות, וגיל מפקחי הבחירות בכל הארץ עומד על 21 ומעלה.

במקביל, הפיקוח על הקלפיות צפוי להיות משמעותי יותר הפעם. בכל קלפי יהיו שני מזכירי קלפי, מפקח בחירות וחברי ועדת קלפי מכל אחד מהגושים. בנוסף, בכל קלפי ערבית יהיה נציג של גוש נתניהו, לצד משקיפים חיצוניים.

החשש הוא שהטענות ישמשו לערעור הלגיטימיות של תוצאות הבחירות, ובמקביל ינסו במפלגה להמריץ את הבוחרים באמצעות החשדות הללו.

הליכוד המגזר הערבי בחירות 2026 זיופים בבחירות

 צבע אדום

art