מבזקים מבזקים + רגעים צבע אדום
תל אביב 25°c
באר שבע 23°c
חיפה 23°c
ירושלים 22°c
בית שמש 25°c
בני ברק 25°c
אשדוד 24°c
י"ג חשון התשפ"ז | 24.10.2026
תל אביב 25°c
באר שבע 23°c
חיפה 23°c
ירושלים 22°c
בית שמש 25°c
בני ברק 25°c
אשדוד 24°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

שב"כ הודיע: גדי איזנקוט יאובטח על ידינו ממחר

לאחר שבועות של מחלוקת סביב אבטחת יו"ר מפלגת ישר, בשב"כ אישרו כי היחידה לאבטחת אישים תנחה את חברת האבטחה הפרטית ששכרה המפלגה. עם זאת, המאבטחים ימשיכו להיות עובדי החברה ולא אנשי שב"כ. ההחלטה מגיעה לאחר שרמת האיום על איזנקוט הועלתה והוועדה המייעצת המליצה להעניק לו אבטחה

שב"כ הודיע: גדי איזנקוט יאובטח על ידינו ממחר
גדי איזנקוט צילום: פלאש 90

שירות הביטחון הכללי הודיע למפלגת ישר כי החל ממחר (ראשון) היחידה לאבטחת אישים בשב"כ, יחידה 730, תנחה את חברת האבטחה הפרטית האחראית לאבטחתו של יו"ר המפלגה והרמטכ"ל לשעבר גדי איזנקוט. בשב"כ אישרו את הפרטים, אך הדגישו כי לא מדובר בהצמדת מאבטחי שב"כ לאיזנקוט, אלא בהנחיית המאבטחים הפרטיים שכבר נשכרו על ידי המפלגה.

ההודעה מגיעה לאחר מחלוקת ממושכת סביב אבטחתו של איזנקוט. כפי שפורסם ב"בחדרי חרדים", בסוף חודש ספטמבר הודיע השב"כ למפלגת ישר כי לא יעניק לאיזנקוט אבטחה אישית מטעמו, אך יספק מעטפת מודיעינית ותיאום עם גורמי האבטחה הפרטיים.

עוד קודם לכן הועלתה רמת האיום על איזנקוט לדרגה 4, המוגדרת כרמת איום גבוהה. בעקבות זאת המליץ מפכ"ל המשטרה להצמיד לו אבטחה חמושה, והוועדה הציבורית המייעצת המליצה להעניק לו אבטחה מיוחדת ורציפה עד הבחירות.

למרות ההמלצות, ראש השב"כ דוד זיני החליט שלא להצמיד לאיזנקוט מאבטחים מטעם השירות. בהמשך גובש מתווה אבטחה לראשי המפלגות, הכולל ליווי מודיעיני, תיאום עם חברות אבטחה פרטיות ואפשרות לאשר למאבטחים נשיאת נשק גם בהיעדר מידע על איום קונקרטי.

כעת, בהתאם להודעה החדשה, היחידה לאבטחת אישים של השב"כ תהיה מעורבת ישירות בהנחיית צוות האבטחה הפרטי של איזנקוט. עם זאת, לא חל שינוי בזהות המאבטחים, ואבטחתו הפיזית תמשיך להתבצע באמצעות החברה הפרטית ששכרה המפלגה.


גדי איזנקוט שב"כ (שירות הביטחון הכללי) דוד זיני אבטחת אישים בחירות 2026

 צבע אדום

art