אור רביד: שלוש נשים וגבר נעצרו בחשד לעוקץ של מאות אלפי שקלים ממאות אנשים במסווה של החזרי מס. מחומר החקירה עולה כי שלוש מהחשודות, אם ובתה תושבות כפר כנא, וחשודה נוספת תושבת עילוט, עבדו יחד בחברה לגיטימית להחזרי מס. בעת עבודתן במקום, פנו השלוש ללקוחות שרצו לבדוק את זכאותם להחזרי מס, ואת התשלום עבור פתיחת התיק, העבירו הלקוחות לחשבון הבנק הפרטי שלהן ובהמשך לחשבון פיקטיבי שפתחו. לאחר שעקצו לקוחות רבים, עזבו האם והבת את מקום העבודה, אך המשיכו לקבל "לידים" מהחשודה הנוספת, ויחד עם בן משפחה נוסף מכפר כנא המשיכו לעקוץ לקוחות רבים, בסכומים של בין 800-400 שקלים, שרבים מהם בחרו שלא להתלונן והפנייה אליהם בוצעה באופן יזום על ידי היחידה החוקרת.
מכה לכלכלת איראן: עיראק ופקיסטן סגרו את מעברי הגבול
ברקע הלחץ האמריקני והמצור הימי, מדינות שכנות חוסמות את נתיבי הסחר של הרפובליקה האסלאמית. לפי דיווח בארה"ב, המהלך הוביל לתורים של 17 אלף משאיות, תוצרת חקלאית שנרקבת בהמתנה ויותר מ-4,500 טונות של גז המיועד לייצוא שנתקעו בגבול
עיראק ופקיסטן סגרו השבוע מספר מעברי גבול יבשתיים חיוניים עם איראן, בצעד שמחריף משמעותית את הלחץ על כלכלתה, כך עולה מדיווח ב"וול סטריט ג'ורנל". המהלך היבשתי מצטרף למצור הימי הקיים נגד טהראן, ומתיישב עם הצהרותיו האחרונות של שר האוצר האמריקני סקוט בסנט, שחשף מוקדם יותר החודש כי הוא פועל בשיתוף פקיסטן וטורקיה לניתוק נתיבי הסחר של הרפובליקה האסלאמית כחלק מ"קמפיין בידוד מוחלט".
לסגירת המעברים ישנן השלכות מיידיות וקשות בשטח. התקשורת באיראן דיווחה כי נכון ל-29 בספטמבר, כ-17 אלף משאיות ממתינות במעברי הגבול הפעילים שנותרו עם טורקיה, אפגניסטן ואזרבייג'ן, כשזמני ההמתנה חצו רף של 20 ימים. איגוד נהגי המשאיות האיראני מסר כי נהגים רבים נאלצו לנטוש מטענים של פירות ותוצרת חקלאית שהרקיבו בהמתנה הארוכה. בגבול הפקיסטני המצב חמור לא פחות: סגירת המעברים הותירה יותר מ-4,500 טונות של גז בבקבוקים מאחרוני מוצרי האנרגיה שאיראן עדיין מצליחה לייצא, תקועים בצד האיראני.
בעוד שבעיראק נימקו את סגירת המעברים באופן רשמי כמאמץ לבלום הברחות, בפקיסטן רמזו כי הצעד קשור ישירות לאכיפת הסנקציות. גורם בממשל טראמפ התייחס להשפעת המהלכים האחרונים ואמר כי המערכה הכלכלית שמובילה ארצות הברית "מבודדת את המשטר האיראני ומביאה אותו למצב של ייאוש". אף שחלק מנקודות המעבר לאורך גבולות איראן נותרו פתוחות, הסגירות הנוכחיות מעצימות את העומס על צירי המסחר היבשתיים שעוד נותרו פעילים.
