מבזקים מבזקים + רגעים צבע אדום
תל אביב 25°c
באר שבע 24°c
חיפה 24°c
ירושלים 23°c
בית שמש 25°c
בני ברק 25°c
אשדוד 26°c
י"ד חשון התשפ"ז | 25.10.2026
תל אביב 25°c
באר שבע 24°c
חיפה 24°c
ירושלים 23°c
בית שמש 25°c
בני ברק 25°c
אשדוד 26°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

בחסות המלחמה באוקראינה: הסלמה מסוכנת בין שתי הקוריאות עם טיל "מפלצת"

קוריאה הצפונית מנצלת את שיתוף הפעולה עם מוסקבה כדי לשדרג את ארסנל הנשק שלה, מנחילי כטב"מים ועד טילים היפרסוניים. סיאול מגיבה בניסויים משלה וב"מפלצת" חודרת בונקרים, אך מומחים מזהירים: האיום האמיתי מכוון לוושינגטון

בחסות המלחמה באוקראינה: הסלמה מסוכנת בין שתי הקוריאות עם טיל "מפלצת"
קים ג'ונג און עם בכירי צבא צפון קוריאה צילום: צילום מסך

מרוץ החימוש בחצי האי הקוריאני צובר תאוצה מסוכנת, כאשר קוריאה הצפונית והדרומית מציגות הסלמה הדדית חסרת תקדים. במוקד המתיחות עומדת הברית הצבאית המתהדקת בין פיונגיאנג למוסקבה, המספקת למשטר של קים ג'ונג און לא רק טכנולוגיה, אלא גם "מעבדת ניסויים" חיה בשדות הקרב של אוקראינה.

ההסלמה הגיעה לשיא מוקדם יותר החודש, כאשר קוריאה הצפונית שיגרה טיל בליסטי המותאם לנשיאת ראש נפץ גרעיני לעבר הים שבין המזרח הרחוק של רוסיה ליפן. בעוד בסיאול וטוקיו העריכו את טווח המעוף בכ-690 ק"מ, פיונגיאנג טענה כי הטיל גמא 1,000 ק"מ תוך ביצוע תמרונים "גליים", מאפיין מובהק של טיל היפרסוני. "זו לא הייתה סתם הפגנת כוח, אלא הוכחה שמערכת הנשק ההיפרסונית נמצאת בשלבי פיתוח סופיים," אמר שין ג'ונג-וו, מזכ"ל פורום ההגנה והביטחון בסיאול לעיתון הניו יורק טיימס.

סיאול, שנוהגת בדרך כלל להגיב בניסוחי גינוי דיפלומטיים, בחרה הפעם בתגובה מעשית. חמישה ימים לאחר השיגור הצפון-קוריאני, נשיא קוריאה הדרומית לי ג'אה מיונג פיקח על ניסוי ראשון של טיל בליסטי היפרסוני מייצור מקומי. במקביל, הציגה קוריאה הדרומית את ה"יונמו-5" (Hyunmoo-5) טיל חודר בונקרים המכונה בתקשורת המקומית "המפלצת", המסוגל לשאת ראש נפץ במשקל 8 טונות ולהשמיד מקלטים תת-קרקעיים עמוקים.

ההתעצמות הצפון-קוריאנית נשענת על שיתוף הפעולה עם רוסיה. גורמים אוקראינים דיווחו כי רוסיה גייסה 12,000 פועלים צפון-קוריאנים למפעלי הכטב"מים בטטרסטן ושלחה קצינים להדריך מפעילי כטב"מים בקוריאה הצפונית. אנליסטים מזהירים כי פיונגיאנג מפתחת יכולת לשגר נחילי כטב"מים זולים שעלולים להכריע את מערכות ההגנה האווירית היקרות של הדרום.

בעוד קוריאה הדרומית מגדילה את תקציב הביטחון מ-2.8% ל-3.5% מהתמ"ג במטרה ליצור "מאזן של אימה", האיום האסטרטגי הגדול ביותר עשוי להיות מופנה דווקא לארצות הברית. "אם רוסיה תעזור לקוריאה הצפונית לפתח יכולת לפגוע בארצות הברית ישירות באמצעות ראשי נפץ גרעיניים, זה עלול לגרום לוושינגטון לחשוב פעמיים אם לבוא לעזרתה של סיאול," הזהירה לאמי קים, מומחית למזרח אסיה במכון הבינלאומי למחקרים אסטרטגיים בלונדון.

צפון קוריאה דרום קוריאה ארצות הברית (ארה"ב)

 צבע אדום

art