מבזקים מבזקים + רגעים צבע אדום
תל אביב 26°c
באר שבע 29°c
חיפה 24°c
ירושלים 27°c
בית שמש 26°c
בני ברק 27°c
אשדוד 27°c
י"ד חשון התשפ"ז | 25.10.2026
תל אביב 26°c
באר שבע 29°c
חיפה 24°c
ירושלים 27°c
בית שמש 26°c
בני ברק 27°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

רויטרס: איראן הכינה תוכנית לפגיעה בכבלי תקשורת תת-ימיים במצר הורמוז

לפי דיווח של סוכנות רויטרס, איראן הכינה תוכניות לפגיעה בכבלי תקשורת תת-ימיים במצר הורמוז במקרה של מתקפה מחודשת, ואף איימה למנוע את תיקונם

רויטרס: איראן הכינה תוכנית לפגיעה בכבלי תקשורת תת-ימיים במצר הורמוז
אילוסטרציה צילום: שאטרסטוק / AI

סוכנות הידיעות רויטרס מדווחת כי איראן הכינה תוכניות מגירה לפגיעה בשבעה כבלי תקשורת תת-ימיים מרכזיים במצר הורמוז, בתגובה לכל מתקפה אמריקאית-ישראלית מחודשת.

לצד האיום לפגוע בתשתיות המעבירות תעבורת נתונים בינלאומית, בכיר במשמרות המהפכה הזהיר בטהרן כי המשטר מתכוון גם למנוע באופן אקטיבי את תיקונם של הכבלים לאחר הפגיעה.

מומחי תקשורת מזכירים כי רוב מוחלט של תעבורת הנתונים העולמית – למעלה מ-99% – עובר דרך סיבים אופטיים בקרקעית הים. פגיעה בהם עלולה לשבש גלישה, שירותי ענן ומערכות פיננסיות.

עם זאת, חברת המחקר "טלג'אוגרפי" מצננת את ההתרגשות ומציינת כי פחות מ-1% מרוחב הפס הבינלאומי עובר באזור הורמוז. המשמעות: הסכנה המרכזית מאיימת בעיקר על מדינות המפרץ עצמן, ולא צפויה לנתק את האינטרנט העולמי.

לגבי ישראל- כבלי התקשורת המרכזיים של ישראל לאירופה עוברים דרך הים התיכון (דוגמת כבל JONAH), ולכן המומחים מעריכים כי ישראל לא תושפע ישירות מהאיום במפרץ.

הבעיה המדאיגה ביותר שעליה מצביעים אנשי המקצוע היא הקושי בתיקון התשתיות באזור לחימה. כפי שהוכח בתקדים הכבלים בים האדום ב-2024, חסימת הגישה לאוניות תיקון עלולה להשאיר את שיבושי התקשורת האזוריים בעינם במשך חודשים ארוכים.

איראן מצר הורמוז ארצות הברית (ארה"ב)

 צבע אדום

art