הרב שריאל רוזנברג בעצרת בבני ברק: ״המדינה היא מדינה מושחתת היא רודפת את לומדי התורה, זה בגדר רצח עם״
בסביבת נתניהו מודים: תקיפה צבאית לא תביא להפלת המשטר באיראן
ראש הממשלה מעוניין להביא לסיום שלטון האייתוללות בשנתיים שנותרו לכהונת טראמפ, אך בכירים במערכת הביטחון מטילים ספק באפשרות להשיג זאת בכוח. במקביל, בבית הלבן חוששים שישראל תגרור את האזור למלחמה, וגורמים אמריקניים מעריכים כי מתקפה ממוקדת היא רק עניין של זמן
ראש הממשלה בנימין נתניהו סבור כי יש להשלים את המשימה ולהפיל את המשטר באיראן במהלך השנתיים שנותרו לכהונתו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ. אלא שלפי דיווח של גילי כהן במהדורת כאן חדשות, גם בסביבתו של נתניהו וגם בצמרת מערכת הביטחון יש מי שסבורים כי פעולה צבאית אינה הדרך להשגת היעד הזה.
גורם בסביבת נתניהו אמר לאחרונה כי אינו מאמין שפעולה צבאית מסוגלת להביא להחלפת המשטר האיראני, אלא רק להחלשתו. עמדה דומה השמיע בכיר ביטחוני בשיחה עם כאן חדשות, ולפיה תקיפה צבאית יכולה להחליש את המשטר, אך לא להפיל אותו. יוזכר כי גם נתניהו עצמו אמר לפני כחצי שנה כי הפלת המשטר היא עניינו של העם האיראני.
במקביל, גורמים אמריקניים אמרו לעמיחי שטיין ב-i24NEWS כי "מתקפה על איראן היא לא שאלה של האם אלא מתי". לפי ההערכה שפורסמה, מדובר בתקיפה ממוקדת נגד מתקני הגרעין, תשתיות ונמלים, אך לא ברור אם הפלת המשטר תהיה אחד מיעדיה.
בערוץ דווח גם כי לצד אזהרותיו של נתניהו לאיראן, ובהן המסר "אל תנסו אותנו", במערכת הביטחון נערכים בכוננות לקראת הבחירות וחוששים גם מפיגועים.
בתוך כך, ברק רביד דיווח בחדשות 12 כי בבית הלבן סבורים שנתניהו מנסה לגרור את איראן למלחמה. לדבריו, נתניהו שוחח עם טראמפ כמה פעמים בימים האחרונים, ובמהלך השיחות המשיך ללחוץ עליו בסוגיה האיראנית.
רביד דיווח כי גורמים בבית הלבן הביעו דאגה בעקבות פרסום של נתניהו שעסק בפצצת אטום בתל אביב, מחשש שהפרסום יוביל לחישוב מוטעה מצד איראן ולמהלך שיגרור הסלמה. לדבריו, הודעת טראמפ שלפיה לא תתבצע תקיפה באותו יום נועדה, בין היתר, להבהיר כי ארצות הברית אינה מתכוונת לתקוף בשלב זה.

אלא שלפי הדיווח, איראן אינה הנושא היחיד שנתניהו מעלה בשיחות עם הנשיא האמריקני. רביד מסר, בהסתמך על מקור אמריקני המעורה בפרטים ועל מקור ישראלי, כי נתניהו ביקש מטראמפ להביע תמיכה פומבית נוספת בקמפיין הבחירות שלו.
מקור אמריקני אמר לרביד כי בבית הלבן פירשו את הבקשות שהעלה נתניהו בשתי שיחות עם טראמפ בימים האחרונים כ"סימן לייאוש" מצדו. לדברי אותו מקור, האמריקנים מסיקים מהבקשות כי נתניהו עצמו מעריך שהוא נמצא בפיגור במערכת הבחירות.
