מיכאל שמש: מפלגת ישר! בפנייה דחופה לוועדת הבחירות המרכזית בעקבות הפצת הודעות מזויפות ושקריות בשם המפלגה. בשעות האחרונות מופצות הודעות מזויפות ושקריות המתחזות להודעות רשמיות של מפלגת ישר! תוך שימוש בשם המפלגה ובמספר הטלפון המשמש להסרה. מדובר בניסיון מכוון להטעות את הציבור ולפגוע במפלגה ובגוש השינוי ערב הבחירות. דרשנו מוועדת הבחירות המרכזית להפעיל את מלוא סמכויותיה, לרבות בדיקה של מחלקת הסייבר, כדי לאתר את האחראים ולמנוע הישנות מקרים כאלה מחר תפנה מפלגת ישר! גם למשטרת ישראל ותגיש תלונה בנושא. גורמים עלומים פועלים מתוך פחד ופאניקה מהפסד ומנסים לזהם את מערכת הבחירות בשקרים ובזיופים.
נתניהו מכחיש עימות עם זמיר: "הכל קשקוש" - איזנקוט: "העיניים שלי עליך"
ראש הממשלה דחה את הדיווחים על עימות חריף עם הרמטכ"ל סביב פעולה אפשרית מול איראן. באופוזיציה הגיבו בחריפות: לפיד טען שנתניהו מנסה לדחות את הבחירות, ואיזנקוט הזהיר מפני שימוש בצה"ל לצרכים פוליטיים
ראש הממשלה בנימין נתניהו הכחיש הערב (ראשון) את הדיווח בחדשות 12 על עימות חריף בינו לבין הרמטכ"ל אייל זמיר סביב הסוגיה האיראנית. בריאיון לתוכנית "הפטריוטים" בערוץ 14 כינה נתניהו את הדיווח "קשקוש", וטען כי מישהו מנסה לחרחר ריב בינו לבין הרמטכ"ל.
כשנשאל על ידי ינון מגל אם יש אמת בפרסום, השיב נתניהו: "לא. יש דברים שמישהו כאן מנסה לחרחר ריב", והוסיף כי הרמטכ"ל, ראש אמ"ן וראש המוסד הזהירו בעצמם מפני ניסיונות איראניים לפגוע בבחירות בישראל.
לדבריו, איראן מנסה לפגוע בליכוד ובו באופן אישי, וישראל נערכת לתרחישים האפשריים. כשנשאל שוב על העימות עם זמיר, השיב: "הדיווח, בינינו זה הכל קשקוש".
מגל שאל את נתניהו אם הוא טוען שחדשות 12 שידרו דיווח כוזב. ראש הממשלה השיב בעקיצה: "תראה, אני מחפש את הפעמים שמשדרים אמת. זה כמעט ולא קורה".
על פי חשיפת ירון אברהם בחדשות 12, בימים האחרונים התפתח עימות חריג בין נתניהו לזמיר, בעקבות חשש של הרמטכ"ל שמהלך ישראלי מול איראן יוביל להסלמה לא מתוכננת סמוך לבחירות. זמיר ביקש לקיים דיון מעמיק ולקבל אסמכתאות חוקיות וחתומות מהדרג המדיני לפני ביצוע ההנחיה שניתנה לו.
החשיפה עוררה תגובות חריפות באופוזיציה. יו"ר ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן, טען כי נתניהו מנסה לגרור את ישראל למהלך צבאי כדי למנוע את הבחירות. "ההתנהלות הזו היא בגדר בגידה במדינה ובביטחון", אמר, וקרא לרמטכ"ל למנוע שימוש פוליטי בצה"ל.
ראש האופוזיציה יאיר לפיד תקף אף הוא את נתניהו וטען כי הוא מבקש להוביל להסלמה מול איראן כדי לדחות את הבחירות. "האיש ירד מהפסים. אנחנו חייבים לשלוח אותו הביתה", אמר.

יו"ר מפלגת ישר, גדי איזנקוט, פנה לנתניהו ואמר: "נתניהו, העיניים שלי עליך". איזנקוט הביע אמון מלא ברמטכ"ל ובמפקדי צה"ל, והזהיר מפני הפיכת הצבא לכלי במערכת הבחירות. "אל תעז להעמיד את האינטרסים הפוליטיים שלך מעל ביטחון המדינה", אמר.
גם ח"כ גלעד קריב ממפלגת הדמוקרטים תקף את נתניהו ואת שר הביטחון ישראל כ"ץ, והביע תמיכה ברמטכ"ל. קריב קרא לזמיר לעדכן את יו"ר ועדת הבחירות המרכזית ואת נשיא המדינה בפרטי ההתפתחויות.
