לפי הדיווח, חברת Discover-Tech הישראלית השקיעה משאבים רבים ברכישת שטחי פרסום המיועדים למשתמשי סטארלינק ביותר מ-100 מדינות, ככל הנראה במטרה לאתר את מיקומם ולעקוב אחר פעילותם ברשת
הספירה מתקדמת: הליכוד עם 27, ישר! עם 21 - גוש נתניהו על 57 מנדטים
לאחר ספירת כ־50% מהקולות, הליכוד עומד על 27 מנדטים לעומת 21 לישר! של גדי איזנקוט, וגוש נתניהו זוכה ל־56 מנדטים מול 49 לגוש איזנקוט ו־15 למפלגות הערביות. נתניהו מנסה לתרגם את ההובלה לתמיכה בממשלה ימנית, בעוד הפער בין שני הגושים עדיין אינו מבטיח לאף אחד מהם רוב בכנסת
תמונת המצב בבחירות לכנסת ה־26 משתנה עם התקדמות ספירת הקולות. מתוך כמעט 3 מיליון קולות שנספרו עד כה, הליכוד מוביל עם 27 מנדטים, ישר! בראשות גדי איזנקוט עם 21, הרשימה המשותפת עם 11 וביחד עם 11. יהדות התורה עומדת על 9 מנדטים, ישראל ביתנו על 8, הדמוקרטים על 9, עוצמה יהודית על 7, ש״ס על 7, הציונות הדתית־זהות על 6 ורע״ם על 4.
על פי התוצאות החלקיות, גוש נתניהו מחזיק ב־57 מנדטים, לעומת 47 לגוש איזנקוט ו־16 למפלגות הערביות. מדובר בתמונת מצב שעוד עשויה להשתנות מעט ככל שייקלטו תוצאות נוספות, אך כבר כעת מתחדד ההבדל בין ההישג של הליכוד כמפלגה הגדולה ביותר לבין השאלה המכרעת: מי יצליח לגייס רוב של 61 חברי כנסת ולהרכיב ממשלה.
בכל מקרה, מדובר בניצחון כפול לנתניהו - הליכוד היא המפלגה הגדולה ביותר, וגוש הימין מוביל במספר המנדטים על פני גוש השינוי.
ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס הלילה בבנייני האומה לתוצאות המסתמנות והדגיש כי הליכוד הוא המפלגה הגדולה בישראל. לצד ההישג המפלגתי, הוא ביקש לבסס את הטענה כי למחנה הימין יש רוב בציבור היהודי, וקרא להקמת ממשלה ימנית־לאומית.
״לגוש הימין יש רוב מוחלט ומכריע בקרב הציבור היהודי וכל אלה שתומכים במדינה היהודית. עלינו להקים ממשלה ימנית־לאומית חזקה״, אמר נתניהו.
במקביל, הוא פתח במתקפה על האפשרות להקים ממשלה שתישען על תמיכת המפלגות הערביות. ״זו בושה״, אמר, והוסיף כי ״הרוב הציוני חייב להתעשת ולהתלכד. רק ככה נבטיח את עתיד ישראל״.
נתניהו גם הודה לשותפיו הקואליציוניים, שאותם כינה ״שותפיי הנאמנים״. המסר נועד להבהיר כי למרות הקריאה להתלכדות הכוחות הציוניים, הוא אינו ממהר לוותר על השותפות עם המפלגות המרכיבות את הגוש הנוכחי.
מוקדם יותר נאם יו״ר ישר! גדי איזנקוט, שהציג את תוצאות הבחירות כהכרעה נגד נתניהו וקרא לו לפרוש מהחיים הפוליטיים, על רקע המדגמים הראשוניים שנראו לא טוב לליכוד. איזנקוט אמר כי נתניהו ניצב מול רוב ציוני, והצהיר כי מנהיג ראוי היה מודיע על פרישתו.
הדברים באו בעקבות הפער הראשוני במדגמים. איזנקוט מיהר להכריז על ניצחון ולהציג את עצמו כראש הממשלה הבא, בעוד נתניהו בחר להמתין לתוצאות המעודכנות.
ככל שהתקדמה ספירת הקולות, התמונה השתנתה: הליכוד התבסס כמפלגה הגדולה ביותר וגוש נתניהו עבר להוביל. הניסיון הפוליטי של נתניהו בא לידי ביטוי בזהירות שבה נהג מול מדגמים שטרם התייצבו - בעוד איזנקוט הקדים לחגוג, נתניהו המתין לנתונים.
