מבזקים מבזקים + רגעים צבע אדום
תל אביב 25°c
באר שבע 26°c
חיפה 23°c
ירושלים 23°c
בית שמש 25°c
בני ברק 25°c
אשדוד 27°c
י"ז חשון התשפ"ז | 28.10.2026
תל אביב 25°c
באר שבע 26°c
חיפה 23°c
ירושלים 23°c
בית שמש 25°c
בני ברק 25°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

השופט לפרקליטות: "איך אפשר להתעלם שהיועמ"ש מעיד על פעולות בלתי חוקיות?"

בית המשפט דחה בדעת רוב את בקשת סנגורי נתניהו לחקור את מנדלבליט על פעולות שבוצעו לאחר אישור החקירות. השופט בר-עם הסתייג במהלך הדיון, אך עמדתו נותרה במיעוט. בעקבות ההחלטה הסתיים הדיון מוקדם

השופט לפרקליטות: "איך אפשר להתעלם שהיועמ"ש מעיד על פעולות בלתי חוקיות?"
אביחי מנדלבליט מעיד במשפט נתניהו צילום: יונתן סינדל, פלאש 90

בית המשפט המחוזי בירושלים דחה היום (רביעי) בדעת רוב את בקשת ההגנה במשפט נתניהו להרחיב את חקירתו הנגדית של היועץ המשפטי לממשלה לשעבר אביחי מנדלבליט, כך שתעסוק גם בפעולות חקירה שבוצעו לאחר שנתן את האישורים לפתיחת החקירות נגד ראש הממשלה. ההחלטה התקבלה לאחר עימות בין הסנגורים לפרקליטות, שבמהלכו השמיע השופט משה בר-עם ביקורת חריפה על הניסיון להגביל את החקירה.

עד כה התמקדה חקירתו הנגדית של מנדלבליט בפעולות שנעשו עד לשלב מתן האישורים, ובאישורים עצמם. הבוקר ביקש עו"ד עמית חדד לברר גם מה ידע מנדלבליט על התנהלות החוקרים בשלבים המאוחרים יותר, ואילו פרטים הוצגו בפניו.

"אם ישאלו את מנדלבליט את השאלות הנכונות, אפשר יהיה לסיים את המשפט", טען חדד. לדבריו, ניתן לבטל כתב אישום על בסיס טענה מינהלית, ולשם כך מבקשת ההגנה לבסס את טענתה כי עובדות מהותיות הוסתרו מהיועץ המשפטי לממשלה.

בין היתר טען חדד כי הוסתרו ממנדלבליט ראיות שלפיהן עדותו של שלמה פילבר על "שיחת ההנחיה" אינה נכונה. הוא התייחס גם למכתב ששלח מנדלבליט לאבי חימי, שבו כתב כי לא נעשו פעולות פסולות כלפי עדי מדינה. "זו ההסתרה, זו ההתנהלות השערורייתית שמקימה לנו הגנה מן הצדק", אמר הסנגור.

התובעת עו"ד יהודית תירוש התנגדה בתוקף להרחבת החקירה, בטענה שאין מקום לברר בבית המשפט את תהליכי העבודה הפנימיים של התביעה. היא הזהירה מפני יצירת תקדים שיאפשר לזמן תובעים לעדות על אופן עבודתם, ועמדה על כך שיש להגביל את השאלות למתן האישורים.

אלא שהשופט בר-עם הציג עמדה אחרת: "פה הדלת כבר נפתחה, הוא העיד ושמענו דברים שלכאורה מצריכים בירור יותר מעמיק". בהמשך הקשה על התביעה: "איך אפשר להתעלם מכך שהיועץ המשפטי בא לפה ומעיד על פעולות בלתי חוקיות?!"

לאחר הפסקה להתייעצות הודיעה השופטת רבקה פרידמן-פלדמן: "החלטנו בדעת רוב לקבל את התנגדות המדינה". בכך נדחתה בקשת ההגנה להרחיב את החקירה מעבר לשאלת האישורים שנתן מנדלבליט. מההכרעה עלה כי בר-עם נותר בדעת מיעוט.

בעקבות ההחלטה ביקש חדד לסיים את הדיון כדי להיערך מחדש להמשך החקירה. תירוש הסכימה, והדיון, שהיה אמור להימשך עד השעה 15:00, הסתיים מוקדם מהמתוכנן.

משפט נתניהו אביחי מנדלבליט בנימין נתניהו עמית חדד

 צבע אדום

art