חשד שהורעל: איש עסקים ישראלי אותר ללא רוח חיים במסעדה באדיס אבבה (ווינט)
סוכל פיגוע באזור חברון: תושב יטא הודיע שיפגע בישראלים - ונעצר
תושב יטא בשנות ה-50 לחייו נעצר בפעילות משותפת של המשטרה וצה"ל, לאחר שהתקבל דיווח כי בכוונתו לבצע פיגוע נגד אזרחים ישראלים. שוטרי תחנת חברון פתחו בחקירה, והחשוד הועבר לחקירה בחשד לאיומים ולפגיעה בביטחון האזור
פיגוע נגד אזרחים ישראלים סוכל אמש (שלישי) באזור חברון, לאחר ששוטרי מחוז ש"י וכוחות צה"ל עצרו תושב יטא בשנות ה-50 לחייו, שהתבטא כי בכוונתו לבצע פיגוע. המעצר בוצע בעקבות דיווח שהתקבל במשטרה והוביל לפתיחת חקירה ולאיתור החשוד.
האירוע מצטרף לשורת סיכולי פיגועים בתקופה האחרונה. לפני כשבועיים סיכלו כוחות צה"ל פיגוע שתכננו ארבעה מחבלי הג'יהאד האיסלאמי בצפון השומרון, שנעצרו בעקבות מידע מודיעיני של שב"כ. מוקדם יותר החודש סוכל ניסיון פיגוע דריסה בהר חברון, שבמהלכו חוסל אחד המחבלים ושניים נוספים נפצעו.
על פי הודעת המשטרה, עם קבלת המידע על התבטאויותיו של החשוד פתחו שוטרי תחנת חברון שבמרחב יהודה בחקירה. שוטרי התחנה, יחד עם כוחות צה"ל מחטיבת יהודה, פעלו למעצרו.
החשוד הועבר לחקירה בתחנת המשטרה בחשד לעבירות של איומים לבצע פיגוע ופגיעה בביטחון האזור. החקירה נמשכת, ובמשטרה טרם מסרו פרטים על יעד הפיגוע או על אמצעים שהתכוון החשוד להשתמש בהם.
במשטרה מסרו כי ימשיכו לפעול בשיתוף גופי הביטחון נגד מי שמאיים לבצע פעילות טרור או מסית לכך, תוך איתור החשודים, מעצרם ומיצוי הדין עמם.
