מבזקים מבזקים + רגעים צבע אדום
תל אביב 25°c
באר שבע 25°c
חיפה 24°c
ירושלים 21°c
בית שמש 25°c
בני ברק 25°c
אשדוד 26°c
י"ח חשון התשפ"ז | 29.10.2026
תל אביב 25°c
באר שבע 25°c
חיפה 24°c
ירושלים 21°c
בית שמש 25°c
בני ברק 25°c
אשדוד 26°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

אזרחותו של הרב קנטור בוטלה לאחר שהשתמש בדרכונו האמריקני

על פי צו עליו חתם שר הפנים התאילנדי, אזרחותו של מנהיג הקהילה היהודית נשללה לאחר שנמצא כי הוסיף להשתמש בדרכונו האמריקאי בניגוד לחוק המקומי

אזרחותו של הרב קנטור בוטלה לאחר שהשתמש בדרכונו האמריקני
שוטרים בתאילנד צילום: Moshe Shai/Flash90

דרמה בקהילה היהודית במזרח הרחוק: רשויות החוק בתאילנד שללו את אזרחותו של הרב יוסף חיים קנטור, מנהיג ותיק של תנועת חב״ד במדינה ואחת הדמויות הבולטות והמוכרות ביותר בקהילה היהודית המקומית. כך מדווח ב'ישראל היום'.

על הצו המורות על ביטול האזרחות חתם ראש הממשלה ושר הפנים התאילנדי, אנוטין צ'ארנוויראקול. ההחלטה התקבלה בעקבות חקירה של משרד הפנים המקומי, ממנה עולה כי הרב קנטור השתמש באזרחותו האמריקאית לפחות 16 פעמים לצורך כניסות ויציאות בנסיעות לאוסטרליה, וזאת לאחר שכבר הוענקה לו אזרחות תאילנדית.

העילה המשפטית: במשרד הפנים התאילנדי התבססו לחוק האזרחות במדינה. שר הפנים מוסמך לשלול אזרחות מאדם שקיבל אותה בתהליך התאזרחות, אם מובאות ראיות מוכחות לכך שהוא ממשיך להשתמש בפועל באזרחותו המקורית והקודמת.

במקרה של הרב קנטור, טענו הרשויות כי השימוש החוזר ונשנה בדרכון האמריקאי בנסיעות לאוסטרליה וממנה מהווה הפרה של תנאי ההתאזרחות, ועל כן הוחלט לבטל את מעמדו האזרחי במדינה.

בית חב"ד תאילנד שליח חב"ד

 צבע אדום

art