מבזקים מבזקים + רגעים צבע אדום
תל אביב 25°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 24°c
בית שמש 25°c
בני ברק 25°c
אשדוד 24°c
כ"ב חשון התשפ"ז | 02.11.2026
תל אביב 25°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 24°c
בית שמש 25°c
בני ברק 25°c
אשדוד 24°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

ראש עיריית שדרות מזהיר: נחילי רחפנים יגיעו לעיר

במכתב דחוף לשר הביטחון ולצמרת צה"ל מזהיר אלון דוידי מפני מתקפת רחפני נפץ מעזה, ומטיל ספק ביכולת המרחבים המוגנים לספק מענה, הוא דורש מערכות התרעה מיוחדות, אמצעי יירוט והנחיות חדשות לתושבים

ראש עיריית שדרות מזהיר: נחילי רחפנים יגיעו לעיר
אילוסטרציה צילום: ג'מיני גוגל

ראש עיריית שדרות, אלון דוידי, מזהיר מפני תרחיש של מתקפת רחפני נפץ על העיר ויישובי עוטף עזה. במכתב חריג ששיגר היום (שני) לשר הביטחון ישראל כ"ץ ולצמרת צה"ל, הוא דורש להיערך בדחיפות לאפשרות של חדירת נחילי רחפנים מרצועת עזה. האזהרה מגיעה לאחר שנחשפו ניסיונות הברחת רחפנים לחמאס, שחלקם עלולים לשמש בעתיד לתקיפות נגד ישראל.

במכתבו, שכותרתו "התראה אסטרטגית דחופה - איום הרחפנים והפשיטה האווירית על העיר שדרות ויישובי העוטף", כותב דוידי כי יותר משלוש שנים חלפו מאז מתקפת 7 באוקטובר, אך מערכת הביטחון עדיין נדרשת להתאים את עצמה לשינויים בשדה הקרב.

דוידי מצביע על ההתפתחויות בלחימה באוקראינה, שבה נעשה שימוש נרחב ברחפנים למטרות תקיפה ואף לחילוץ פצועים. לדבריו, ההתפתחויות הללו ממחישות את הסכנה האפשרית של מתקפה אווירית באמצעות כלים קטנים שיכולים לחדור לשטח בנוי.

"מה יהא אם יגיעו לעיר שדרות נחילי רחפנים?", שואל ראש העיר במכתבו. לדבריו, החשש אינו מוגבל לרחפנים הנושאים חומרי נפץ, אלא גם לאפשרות של פשיטה אווירית באמצעות כלי טיס בלתי מאוישים.

אחד החששות המרכזיים שמעלה דוידי נוגע ליכולת של המרחבים המוגנים לספק מענה לאיום. "הדבר מדיר שינה מעיניי ואיני יודע אם המרחבים הממוגנים שבעיר יתנו מענה, או שמא ביכולת האויב להחדיר את רחפני הנפץ לתוך המרחב המוגן כפי שאני רואה שמתבצע בזירות לחימה אחרות", כתב.

ראש העיר טוען כי כבר כיום נעשה שימוש ברחפנים כבדים להברחת אמצעי לחימה וציוד מתקדם לרצועת עזה, ודורש לדעת כיצד נערכים בצה"ל לאפשרות שכלים דומים ישמשו גם למתקפה על יישובי העוטף.

במכתבו מציג דוידי שלוש דרישות מרכזיות: פרסום הנחיות התגוננות מיוחדות לתושבים מפני רחפנים, חיבור שדרות למערכות גילוי והתרעה המזהות איומים בגובה נמוך, ופריסת אמצעים לנטרול רחפנים סביב העיר ויישובי העוטף.

האיום מעלה גם שאלות מעשיות הנוגעות למיגון האזרחי, ובהן האפשרות להתקין רשתות מגן בפתחים, להגן על צירי תנועה מרכזיים ולבחון פתרונות מיגון לכלי רכב המשמשים כוחות חירום.

השימוש ברשתות מיגון נגד רחפני נפץ כבר נמצא על סדר היום הביטחוני. בחודש מאי דיווחנו על תוכנית צה"ל לרכישת רשתות מיגון בהיקף נרחב, בעקבות האיום על הכוחות הפועלים בדרום לבנון ובצפון.

דוידי מזהיר כי מערכת הביטחון עלולה להמשיך להתכונן לאיומים המוכרים של ירי רקטות ופצצות מרגמה, בזמן שהאויב מפתח שיטות תקיפה חדשות.

"החשש העמוק ביותר שלי ושל הנהגת העיר הוא כי מערכת הביטחון ממשיכה להיערך לקרב שהיה", כתב, והזהיר מפני התמקדות באמצעי המיגון הישנים במקום בהיערכות לתרחישי העתיד.

שדרות עוטף עזה רחפנים צה"ל

 צבע אדום

art