סולימאן מסוואדה: CNN: טראמפ חוזה בשיחות סגורות תבוסה גדולה מאוד לרפובליקנים
השב"כ החליט: גדי איזנקוט יאובטח מעתה על ידי יחידה 730
ברקע ההפגנה ליד ביתו, יו"ר מפלגת ישר יעבור החל ממחר לאבטחה צמודה של היחידה לאבטחת אישים בשב"כ - בעקבות הערכת מצב מחודשת ושינוי בעמדת גורמי המקצוע • כל הפרטים
יו"ר מפלגת ישר, גדי איזנקוט, יקבל החל ממחר אבטחה צמודה של היחידה לאבטחת אישים (יחידה 730) בשב"כ. כך אישרו בשירות הביטחון הכללי, לאחר תקופה ארוכה שבה לא הועברה אבטחתו לאחריות היחידה.
על פי הדיווח העיתונאי ירון אברהם, ההחלטה התקבלה אמש, לאחר שראש היחידה לאבטחת אישים וגורמי המקצוע שינו את עמדתם בעקבות הערכת מצב מחודשת. בעקבות זאת הוחלט להעביר את אבטחתו של יו"ר המפלגה למערך האבטחה של השירות.
עד כה אובטח איזנקוט באמצעות חברת אבטחה פרטית שפעלה בהנחיית שב"כ, אך הוא לא זכה לאבטחה ישירה של יחידה 730. זאת למרות המלצת ועדת השרים לענייני שב"כ להטיל על השירות את האחריות לאבטחתו.
ההחלטה מגיעה לאחר מספר אירועים חריגים שהתרחשו בסביבת מגוריו של איזנקוט. בתחילת השבוע נערכה הפגנה מחוץ לביתו, שבמהלכה נשמעו קריאות קשות נגדו. אחד המפגינים קרא לעברו במגפון: "רצחת את הבן שלך, בוגד!". מפגינים נוספים הצטרפו לקריאות "בוגד". ההפגנה נערכה על רקע התנגדות המפגינים לאפשרות שאיזנקוט יקים ממשלה הנשענת על המפלגות הערביות.
באירוע נוסף שנחשף בחדשות 12, אישה הצליחה להיכנס לבניין מגוריו של איזנקוט, להסתובב במקום במשך דקות ארוכות ולחפש את דירתו. באותה שעה שהתה אשתו, חנה, לבדה בבית. רק לאחר התערבות שכנים שהבחינו בה היא עזבה את הבניין. נסיבות הגעתה ומטרתה נבדקות.
