שר החוץ הסעודי שוחח עם מקבילו הפקיסטני על "המאמץ להשגת פתרונות דיפלומטיים למשברים באזור"
בדרך לנוכחות אמריקנית קבועה בישראל? המהלך שמקדמות שתי המדינות
צוותים ישראליים ואמריקניים מגבשים תוכנית להקמת מתחם צבאי בדרום הארץ, שיאפשר שהייה ממושכת של מטוסי קרב מארה"ב לצד חיל האוויר הישראלי | העבודות טרם החלו, אך בירושלים מעוניינים לקדם את המהלך בתקופה הקרובה
ישראל וארצות הברית מקדמות תוכנית שתאפשר למטוסים אמריקניים לשהות בישראל לאורך זמן. במסגרת המהלך, צוותים משתי המדינות החלו לגבש תוכנית להקמת תשתית צבאית ייעודית, שתאפשר את הצבת המטוסים האמריקניים לצד מטוסי חיל האוויר הישראלי.
על פי הדיווח בחדשות 12, המתחם החדש צפוי לקום בדרום הארץ. הצורך בהקמתו נובע מכך שהבסיסים הקיימים בישראל אינם ערוכים לאפשר שהייה ממושכת של מטוסים אמריקניים בהיקף המבוקש.
במסגרת התכנון בוחנים הצוותים את אופן הקמת המתחם ואת הדרך שבה יתבצע השימוש בו. עם זאת, חשוב להדגיש כי נכון לעכשיו טרם החלו עבודות בשטח, והמהלך עדיין נמצא בשלבי תכנון. בישראל מעוניינים לקדם אותו כבר בתקופה הקרובה.
התוכנית משתלבת במאמץ הישראלי להעמיק את הנוכחות האמריקנית באזור גם לאחר המלחמה. בחודש מרץ אף הועלתה בפני ארצות הברית הצעה לבחון העברת בסיסים אמריקניים מהמזרח התיכון לישראל, אולם מדובר ביוזמה רחבה יותר שטרם התממשה.
בשלב זה המטרה היא ליצור תנאים שיאפשרו למטוסים אמריקניים ולאמצעים צבאיים נוספים להישאר בישראל לתקופות ממושכות.
