דורון קדוש: פרסמנו ביומן הבוקר בגל״צ: קצין המודיעין הבכיר שהרמטכ״ל החליט להדיח מצה״ל - אבל צה״ל לא מצליח להוציא משורותיו בגלל קשיים בירוקרטיים כמעט שלושה חודשים חלפו מאז החלטת הרמטכ״ל להדיח את קצין המודיעין של אוגדת עזה ב-7/10, סא״ל א׳. מאז - בשל קשיים בירוקרטיים בהליך התרת החוזה, צה״ל לא מצליח ליישם את החלטת הרמטכ״ל כבר מספר חודשים. נזכיר: סא״ל א׳ הוא קצין המודיעין שזלזל בהתרעותיה של הנגדת ו׳, כתב לה שהתרחיש שהיא מציגה ״דמיוני״, ולא ראה דחיפות לדון באימוני הנוח׳בה בחודשים שקדמו למתקפת חמאס. בינתיים, כל עוד צה״ל לא מצליח להדיח אותו - סא״ל א׳ ממשיך לקבל משכורת, שמו נותר חסוי ואסור בפרסום וכך הוא מאפשר לעצמו להישאר בצללים. ולפני כמה חודשים, הוא אפילו קיבל מצה״ל רכב חדש - שנה שלמה אחרי שכבר סיים את תפקידו כקמ״ן האוגדה (!), ובזמן שהוא לא ממלא שום תפקיד ונמצא לקראת פרישה. א׳ שכר את שירותיו של עורך דין, ופועל נגד צה״ל גם במישור המשפטי - כשהוא דורש מהרמטכ״ל להעביר לו מסמך שמנמק את ההחלטה להדיח אותו - וכך נאבק להמשיך לשרת בצבא, מתוך שורותיו, כשנתיים וחצי אחרי המחדל. תגובת דובר צה"ל: ״הקצין החל הליך שחרור מצה"ל. תתקיים ועדה בנושא שחרורו בהתאם לנהלים וההליכים הקבועים״. מטעמו של סא״ל א׳ לא נמסרה תגובה.
ביהמ"ש דחה את בקשה הפרקליטות: הפעוט לא ינותח
ביהמ"ש דחה את בקשת המשטרה והפרקליטות, גופת הפעוט שמעון חיים ממודיעין עילית - לא תנותח
השופט יהשוע צימרמן מבית משפט השלום בירושלים, דחה את בקשת המשטרה והפרקליטות, גופת הפעוט שמעון חיים ממודיעין עילית - לא תנותח. את המשפחה וארגון זק"א ייצג עו"ד דרור שוסהיים.
בתום דיון בבית משפט השלום בירושלים, קיבל השופט את טענותיו של עו"ד דרור שוסהיים ודחה את בקשת הפרקליטות באמצעות המשטרה. השופט יהשוע צימרמן הורה לשחרר לקבורה את גופת התינוק ללא נתיחה.
במהלך הדיון ביקש עו"ד דרור שוסהיים שהמשטרה תגיש מכתב מהמכון לרפואה משפטית, עם תוצאות הסיטי והבדיקה החיצונית. לאחר הפסקה הגיע המכתב מהמכון שהסיר את החשש לפלילים, עם זאת לא פירט את סיבת המות, דבר שניתן לגלות רק בנתיחה.
עם זאת, השופט צימרמן החליט לקבל את טיעוניו של עו"ד שוסהיים והורה לשחרר את גופת הפעוט שמעון חיים לאלתר מהמכון לרפואה משפטית באבו כביר. המשטרה לא הגיעה עיכוב ביצוע כך שבשעות הקרובות תיערך ההלוויה.
