דורון קדוש: פרסמנו ביומן הבוקר בגל״צ: קצין המודיעין הבכיר שהרמטכ״ל החליט להדיח מצה״ל - אבל צה״ל לא מצליח להוציא משורותיו בגלל קשיים בירוקרטיים כמעט שלושה חודשים חלפו מאז החלטת הרמטכ״ל להדיח את קצין המודיעין של אוגדת עזה ב-7/10, סא״ל א׳. מאז - בשל קשיים בירוקרטיים בהליך התרת החוזה, צה״ל לא מצליח ליישם את החלטת הרמטכ״ל כבר מספר חודשים. נזכיר: סא״ל א׳ הוא קצין המודיעין שזלזל בהתרעותיה של הנגדת ו׳, כתב לה שהתרחיש שהיא מציגה ״דמיוני״, ולא ראה דחיפות לדון באימוני הנוח׳בה בחודשים שקדמו למתקפת חמאס. בינתיים, כל עוד צה״ל לא מצליח להדיח אותו - סא״ל א׳ ממשיך לקבל משכורת, שמו נותר חסוי ואסור בפרסום וכך הוא מאפשר לעצמו להישאר בצללים. ולפני כמה חודשים, הוא אפילו קיבל מצה״ל רכב חדש - שנה שלמה אחרי שכבר סיים את תפקידו כקמ״ן האוגדה (!), ובזמן שהוא לא ממלא שום תפקיד ונמצא לקראת פרישה. א׳ שכר את שירותיו של עורך דין, ופועל נגד צה״ל גם במישור המשפטי - כשהוא דורש מהרמטכ״ל להעביר לו מסמך שמנמק את ההחלטה להדיח אותו - וכך נאבק להמשיך לשרת בצבא, מתוך שורותיו, כשנתיים וחצי אחרי המחדל. תגובת דובר צה"ל: ״הקצין החל הליך שחרור מצה"ל. תתקיים ועדה בנושא שחרורו בהתאם לנהלים וההליכים הקבועים״. מטעמו של סא״ל א׳ לא נמסרה תגובה.
חבר המועצת מביע תמיכה: "עם נתניהו היה טוב מאוד"
לאחר שיו"ר ש"ס הצהיר כי ימליץ לנשיא המדינה, אך ורק על בנימין נתניהו להרכיב את הממשלה הבאה, חבר מועצת החכמים מביע תמיכה שאינה משתמעת לשתי פנים ומתריע מאופציה שנתניהו לא יהיה בשלטון: "אין לדעת אם מישהו אחר ינהג כלפי החרדים כמו נתניהו"
בעוד המצב בסקרים מראה על סכנה מסוימת להקמת קואליציה יציבה ואיתנה בראשות בנימין נתניהו לאחר הבחירות לכנסת ה-21, חבר מועצת חכמי התורה יוצא בתמיכה חסרת תקדים בראש הממשלה המכהן.
בשיעורו השבועי לפני מאות משומעי לקחו התייחס חבר מועצת חכמי התורה הגאון רבי דוד יוסף לבחירות הקרובות, ולשאלת התמיכה של מפלגת ש"ס בראש הממשלה נתניהו, ואמר כי המגזר החרדי קיבל הרבה מאוד בקדנציה הנוכחית מנתניהו, 'בחדרי חרדים' עם התיעוד בפרסום ראשון.
"מה היה רע לנו עם נתניהו?", תהה הגר"ד יוסף, כשהוא ציין כי למרות שטרם נפתר עניין הגיוס, "נתניהו בקדנציה האחרונה ברוך ה' כולנו הרגשנו טוב היה תורה למדנו ברוך ה' הייתה השתדלות גדולה מאוד".
הגר"ד המכהן כרב שכונת הר נוף בירושלים, הוסיף ואמר, "לצערנו לא נגמר העניין של הגיוס אבל היה תורה היה יראת שמים הייתה התקדמות קיבלנו ברוך ה' הרבה דברים טובים מה היה רע לנו עם נתניהו היה טוב מאוד", כך בתיעוד המתפרסם לראשונה ב'בחדרי חרדים'.
הגר"ד הוסיף והתריע מאופציה שבנימין נתניהו לא ירכיב את הממשלה הבאה, ואמר לתלמידיו בחשש, "מה אני יודע אם יבוא מישהו אחר, אם יהיה כמוהו או לא? אין ספק מוציא מידי ודאי! היה טוב אם אפשר להמשיך ככה עם נתניהו כמו שהיה בסדר".
