דורון קדוש: פרסמנו ביומן הבוקר בגל״צ: קצין המודיעין הבכיר שהרמטכ״ל החליט להדיח מצה״ל - אבל צה״ל לא מצליח להוציא משורותיו בגלל קשיים בירוקרטיים כמעט שלושה חודשים חלפו מאז החלטת הרמטכ״ל להדיח את קצין המודיעין של אוגדת עזה ב-7/10, סא״ל א׳. מאז - בשל קשיים בירוקרטיים בהליך התרת החוזה, צה״ל לא מצליח ליישם את החלטת הרמטכ״ל כבר מספר חודשים. נזכיר: סא״ל א׳ הוא קצין המודיעין שזלזל בהתרעותיה של הנגדת ו׳, כתב לה שהתרחיש שהיא מציגה ״דמיוני״, ולא ראה דחיפות לדון באימוני הנוח׳בה בחודשים שקדמו למתקפת חמאס. בינתיים, כל עוד צה״ל לא מצליח להדיח אותו - סא״ל א׳ ממשיך לקבל משכורת, שמו נותר חסוי ואסור בפרסום וכך הוא מאפשר לעצמו להישאר בצללים. ולפני כמה חודשים, הוא אפילו קיבל מצה״ל רכב חדש - שנה שלמה אחרי שכבר סיים את תפקידו כקמ״ן האוגדה (!), ובזמן שהוא לא ממלא שום תפקיד ונמצא לקראת פרישה. א׳ שכר את שירותיו של עורך דין, ופועל נגד צה״ל גם במישור המשפטי - כשהוא דורש מהרמטכ״ל להעביר לו מסמך שמנמק את ההחלטה להדיח אותו - וכך נאבק להמשיך לשרת בצבא, מתוך שורותיו, כשנתיים וחצי אחרי המחדל. תגובת דובר צה"ל: ״הקצין החל הליך שחרור מצה"ל. תתקיים ועדה בנושא שחרורו בהתאם לנהלים וההליכים הקבועים״. מטעמו של סא״ל א׳ לא נמסרה תגובה.
מתקדמים המגעים בין האיחוד הלאומי לעוצמה יהודית
מתקדמים המגעים בין המפלגות האיחוד הלאומי ועוצמה יהודית: שתי המפלגות דנים ברצינות על האפשרות להקים בלוק טכני לקראת הבחירות הקרובות
צוותי המשא ומתן של מפלגות האיחוד הלאומי ועוצמה יהודית נפגשו מספר פעמים בתקופה האחרונה במטרה לבחון את האפשרות לריצה משותפת בבלוק טכני על מנת למנוע איבוד מנדטים לגוש הימין.
יצוין כי בימים האחרונים חלה התקדמות משמעותית במו"מ בין הצדדים בשורה של נושאים.
מהאיחוד הלאומי נמסר כי "מתוך אחריות למניעת פיצול במפלגות הימין שעלול לגרום להפסד מנדטים לגוש ולהקמת ממשלת שמאל אחרי הבחירות אנחנו מוכנים לפשרות ולא חוסכים כל מאמץ ליצירת מסגרת טכנית שתוודא שאף קול לא הולך לאיבוד".
יו"ר עוצמה יהודית ד"ר מיכאל בן ארי מסר בתגובה לפירסום כי "כדי למנוע פיצולים אנו תמיד רצינו בלוק טכני ולכן נעשה כל מאמץ לחבר כוחות ככל הניתן, וזאת במיוחד לאור העובדה שב-2009 החיבור הוכיח את עצמו".
