דורון קדוש: פרסמנו ביומן הבוקר בגל״צ: קצין המודיעין הבכיר שהרמטכ״ל החליט להדיח מצה״ל - אבל צה״ל לא מצליח להוציא משורותיו בגלל קשיים בירוקרטיים כמעט שלושה חודשים חלפו מאז החלטת הרמטכ״ל להדיח את קצין המודיעין של אוגדת עזה ב-7/10, סא״ל א׳. מאז - בשל קשיים בירוקרטיים בהליך התרת החוזה, צה״ל לא מצליח ליישם את החלטת הרמטכ״ל כבר מספר חודשים. נזכיר: סא״ל א׳ הוא קצין המודיעין שזלזל בהתרעותיה של הנגדת ו׳, כתב לה שהתרחיש שהיא מציגה ״דמיוני״, ולא ראה דחיפות לדון באימוני הנוח׳בה בחודשים שקדמו למתקפת חמאס. בינתיים, כל עוד צה״ל לא מצליח להדיח אותו - סא״ל א׳ ממשיך לקבל משכורת, שמו נותר חסוי ואסור בפרסום וכך הוא מאפשר לעצמו להישאר בצללים. ולפני כמה חודשים, הוא אפילו קיבל מצה״ל רכב חדש - שנה שלמה אחרי שכבר סיים את תפקידו כקמ״ן האוגדה (!), ובזמן שהוא לא ממלא שום תפקיד ונמצא לקראת פרישה. א׳ שכר את שירותיו של עורך דין, ופועל נגד צה״ל גם במישור המשפטי - כשהוא דורש מהרמטכ״ל להעביר לו מסמך שמנמק את ההחלטה להדיח אותו - וכך נאבק להמשיך לשרת בצבא, מתוך שורותיו, כשנתיים וחצי אחרי המחדל. תגובת דובר צה"ל: ״הקצין החל הליך שחרור מצה"ל. תתקיים ועדה בנושא שחרורו בהתאם לנהלים וההליכים הקבועים״. מטעמו של סא״ל א׳ לא נמסרה תגובה.
סקר מנדטים: גנץ מתחזק; סער המתאים ביותר להחליף את נתניהו
הפריימריז במפלגת השלטון מאחורינו: זה בדיוק הזמן לבחון שוב את דעת הקהל והמצב האלקטורלי, בהתקרב לבחירות לכנסת העשרים ואחת • ובכן: הליכוד רושמת מספר שיא בסקר העדכני, מפלגתו של בני גנץ ממשיכה לצמוח • המועמד המתאים ביותר להחליף את נתניהו הוא גדעון סער
יממה לאחר שהוכרזו תוצאות הפריימריז בליכוד ולאחר שגדעון סער הצליח להכנס לחמישיה הפותחת ברשימה, סקר 'וואלה' שנערך על ידי מכון פאנלס פוליטיקס בראשות מנחם לזר בדק את מצב השטח אילו הבחירות היו נערכות היום.
על פי התוצאות: הליכוד מתחזק ומקבל 34 מנדטים, בני גנץ עם מפלגתו חוסן לישראל זוכים ל-22 מנדטים. יאיר לפיד עם יש עתיד זוכה ל 13 מנדטים והרשימה המשותפת כמו גם יהדות התורה זוכים ב -7 מנדטים כל אחת.
מי שהתפצל מהרשימה המשותפת, חבר הכנסת אחמד טיבי וסיעתו תעל זוכה ב 6 מנדטים, הבית היהודי יחד עם האיחוד הלאומי בראשות רפי פרץ זוכה ל 6 מנדטים, הימין החדש של בנט ושקד זוכה ל-6 מנדטים גם היא.
בתחתית הרשימה ניתן למצוא את סיעת מרץ בראשות תמר זנדברג, מפלגת העבודה בראשות אבי גבאי וכולנו בראשות משה כחלון עם חמישה מנדטים כל אחת, וסיעת ש"ס סוגרת את הרשימה עם ארבעה מנדטים בלבד.
על פי הסקר מי שלא עוברים את אחוז החסימה הם: ישראל ביתנו שזוכה ל 2.9 מנדטים בלבד, גשר בראשות אורלי לוי אבקסיס עם 2.8 מנדטים והתנועה בראשות ציפי לבני עם 2.6 מנדטים בלבד.
בנוסף, יממה לאחר הפריימריז, בדקו במכון הסקרים מי המועמד המתאים ביותר בתוך הליכוד להחליף את ראש הממשלה נתניהו, כאשר שלא במפתיע, זוכה גדעון סער במקום הראשון.
מהסקר ניתן ללמוד כי קמפיין החיסול הפוליטי של נתניהו כלפי סער, גרם לאפקט הפוך מהתוצאה אותה ביקש רה"מ להשיג ובעיני המצביעים, סער זוכה לפופולריות רבה.
על פי התוצאות; 33% מהנשאלים סברו כי גדעון סער שהוצב במקום הרביעי, מתאים ביותר להחליף את ראש הממשלה נתניהו ביום שאחרי, 7% טענו כח דווקא יולי אדלשטיין מתאים להחליף את נתניהו, 6% אמרו כי ישראל כץ צריך להחליפו ו4% סברו כי מירי רגב או גלעד ארדן צריכים להחליף את נתניהו.
