דורון קדוש: פרסמנו ביומן הבוקר בגל״צ: קצין המודיעין הבכיר שהרמטכ״ל החליט להדיח מצה״ל - אבל צה״ל לא מצליח להוציא משורותיו בגלל קשיים בירוקרטיים כמעט שלושה חודשים חלפו מאז החלטת הרמטכ״ל להדיח את קצין המודיעין של אוגדת עזה ב-7/10, סא״ל א׳. מאז - בשל קשיים בירוקרטיים בהליך התרת החוזה, צה״ל לא מצליח ליישם את החלטת הרמטכ״ל כבר מספר חודשים. נזכיר: סא״ל א׳ הוא קצין המודיעין שזלזל בהתרעותיה של הנגדת ו׳, כתב לה שהתרחיש שהיא מציגה ״דמיוני״, ולא ראה דחיפות לדון באימוני הנוח׳בה בחודשים שקדמו למתקפת חמאס. בינתיים, כל עוד צה״ל לא מצליח להדיח אותו - סא״ל א׳ ממשיך לקבל משכורת, שמו נותר חסוי ואסור בפרסום וכך הוא מאפשר לעצמו להישאר בצללים. ולפני כמה חודשים, הוא אפילו קיבל מצה״ל רכב חדש - שנה שלמה אחרי שכבר סיים את תפקידו כקמ״ן האוגדה (!), ובזמן שהוא לא ממלא שום תפקיד ונמצא לקראת פרישה. א׳ שכר את שירותיו של עורך דין, ופועל נגד צה״ל גם במישור המשפטי - כשהוא דורש מהרמטכ״ל להעביר לו מסמך שמנמק את ההחלטה להדיח אותו - וכך נאבק להמשיך לשרת בצבא, מתוך שורותיו, כשנתיים וחצי אחרי המחדל. תגובת דובר צה"ל: ״הקצין החל הליך שחרור מצה"ל. תתקיים ועדה בנושא שחרורו בהתאם לנהלים וההליכים הקבועים״. מטעמו של סא״ל א׳ לא נמסרה תגובה.
מזכיר הממשלה נוזף בשרים: "התפקיד לא הסתיים"
בשל מערכת הבחירות נרשמת נוכחות דלה בישיבות הממשלה השבועיות • מזכיר הממשלה שיגר מכתב זועם לשרים ומטיח בהם על היעדרותם מהישיבות החשובות
בצל תקופת הבחירות ובעקבות כך ששרי הממשלה נמנעים מהלהשתתף בישיבות הממשלה השבועיות, מזכיר הממשלה צחי ברוורמן משגר מכתב נזיפה לשרי הממשלה וקורא להם להשתתף בישיבות השבועיות.
"אני מוצא לנכון להזכירכם, כי על אף ההיערכות לבחירות לכנסת, הממשלה אינה מצויה בפגרה וישיבות הממשלה מתנהלות כסדרן ומתכנסות מידי שבוע", פותח ברוורמן את פנייתו לשרים.
המזכיר מציין כי "למרבה הצער, בישיבת הממשלה האחרונה נרשמה נוכחות דלה של חברי הממשלה והחלטה חשובה מאוד בנושא תשתיות המים של מדינת ישראל התקבלה בנוכחותם של ארבעה שרים בלבד".
"תפקידכם במשרדכם וכנבחרי ציבור טרם הסתיים", נוזף מזכיר הממשלה בשרים, תוך שהוא מוסיף ומבקש מחברי הממשלה "תקפידו על השתתפות בישיבות הממשלה השבועיות".
