דורון קדוש: פרסמנו ביומן הבוקר בגל״צ: קצין המודיעין הבכיר שהרמטכ״ל החליט להדיח מצה״ל - אבל צה״ל לא מצליח להוציא משורותיו בגלל קשיים בירוקרטיים כמעט שלושה חודשים חלפו מאז החלטת הרמטכ״ל להדיח את קצין המודיעין של אוגדת עזה ב-7/10, סא״ל א׳. מאז - בשל קשיים בירוקרטיים בהליך התרת החוזה, צה״ל לא מצליח ליישם את החלטת הרמטכ״ל כבר מספר חודשים. נזכיר: סא״ל א׳ הוא קצין המודיעין שזלזל בהתרעותיה של הנגדת ו׳, כתב לה שהתרחיש שהיא מציגה ״דמיוני״, ולא ראה דחיפות לדון באימוני הנוח׳בה בחודשים שקדמו למתקפת חמאס. בינתיים, כל עוד צה״ל לא מצליח להדיח אותו - סא״ל א׳ ממשיך לקבל משכורת, שמו נותר חסוי ואסור בפרסום וכך הוא מאפשר לעצמו להישאר בצללים. ולפני כמה חודשים, הוא אפילו קיבל מצה״ל רכב חדש - שנה שלמה אחרי שכבר סיים את תפקידו כקמ״ן האוגדה (!), ובזמן שהוא לא ממלא שום תפקיד ונמצא לקראת פרישה. א׳ שכר את שירותיו של עורך דין, ופועל נגד צה״ל גם במישור המשפטי - כשהוא דורש מהרמטכ״ל להעביר לו מסמך שמנמק את ההחלטה להדיח אותו - וכך נאבק להמשיך לשרת בצבא, מתוך שורותיו, כשנתיים וחצי אחרי המחדל. תגובת דובר צה"ל: ״הקצין החל הליך שחרור מצה"ל. תתקיים ועדה בנושא שחרורו בהתאם לנהלים וההליכים הקבועים״. מטעמו של סא״ל א׳ לא נמסרה תגובה.
"לאסור את שידור נאום רה"מ נתניהו הערב"
מפלגת העבודה עתרה ליו"ר ועדת הבחירות המרכזית, השופט חנן מלצר, בדרישה שיאסור את שידור נאום ראש הממשלה נתניהו הערב במהדורות החדשות, מהשקת קמפיין הליכוד. הטענה: השידור מהווה תעמולת בחירות
שעות בודדות קודם שיעלה הערב (שני) ראש הממשלה בנימין נתניהו לנאום בכנס ההשקה של תנועת 'הליכוד', במפלגת 'העבודה' פנו בשעה האחרונה ליו"ר וועדת הבחירות בדרישה לאסור על שידור הנאום.
בעתירה שהוגשה זה עתה ליו"ר וועדת הבחירות השופט חנן מלצר, דרשו במפלגת 'העבודה' שיאסור על שידור תעמולת הבחירות של נתניהו הערב בשעה שמונה, במסגרת שידור השקת קמפיין הבחירות של הליכוד במהדורות החדשות.
היועץ המשפטי של מפלגת העבודה, עו"ד גיא בוסי כתב בעתירה כי "יו"ר הליכוד יישא נאום בחירות פוליטי שכל כולו תעמולת בחירות, עניין שכשלעצמו אין בו כל איסור; דא עקא, המשיבים (ערוצי החדשות), מתעתדים לשדר את נאום הבחירות הפוליטי בשידור חי, בלא מסננות".
במפלגת העבודה טוענים כי בשל העובדה שאנו נמצאים בישורת האחרונה של תקופת הבחירות בה נאסר לשדר את תעמולת הבחירות, לכן מבקשים, "נוכח זאת, יתבקש יו"ר ועדת הבחירות הנכבד, להוציא מלפניו במהירות ובבהילות ובמעמד צד אחד, צו מניעה, האוסר על ערוצי התקשורת לשדר את תעמולת הבחירות האסורה".
ל'בחדרי חרדים' נודע כי יו"ר ועדת הבחירות, השופט חנן מלצר, הורה לליכוד להשיב עד השעה 16:00 לעתירה הדחופה של מפלגת העבודה נגד שידור תעמולת הבחירות של נתניהו הערב במהדורות החדשות בשעה 20:00.
כאמור, הערב ישיק נתניהו את קמפיין הבחירות של הליכוד לאחר שהקמפיין המפלגתי עסק עד לסוף השבוע החולף רק בנתניהו עצמו בפרשיות בהן הוא נחשד ובהחלטת היועמ"ש שהגיעה בסוף השבוע החולף.
השקת הקמפיין המפלגתי תתקיים בגני התערוכה בתל אביב, כאשר בשולי האירוע יקיים נתניהו מפגש ראשון עם מי שסומן כיריבו הפוליטי גדעון סער. הערב יתקיים בהיעדרותו של השר ישראל כץ שיושב שבעה על אימו.
